Nem erre készültek.

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói pont vizsgázni készültek, ám helyette Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya tartott nekik előadást – számolt be róla az rtl.hu.

A hallgatók a BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról hallhattak tőle előadást. A cég tájékoztatása szerint az egyetem választotta az időpontot, azonban a diákoknak erről nem volt tudomásuk. Emiatt pedig el kellett halasztani a vizsgát is.

Orbán Ráhel a BDPST Koncept ügyvezető igazgatója, aminek pedig része az a cég is, amely a szorgalmi időszak végére időzítette a váratlan előadást.

A turizmushoz kapcsolódó kurzus résztvevői az előadás során részletesen megismerhették a gyakornoki programot, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalat egy képviselőjével is – közölte cég.

Az egyetem szerint a diákokban több kérdés is megfogalmazódott az előadás végére. Mint mondták, szerintük nem ritka, hogy az intézmény egy korábbi hallgatója – Orbán Viktor lánya – visszatér, és előadást tart a még diploma előtt álló hallgatóknak.

Ugyanakkor felmerül, hogy kinek az ötlete volt az előadás, a vállalat és az egyetem ugyanis egymásra mutogatnak az üggyel kapcsolatban.

A vállalat közölte: a korábban, más felsőoktatási intézményekben és fórumokon folytatott előadásaikat a tervek szerint a jövőben is megtartják a szakembereik.

A Corvinus hallgatói nehezményezték, hogy

az ügy miatt egy új vizsgaidőpontot írtak ki számukra,

Az egyetem az esettel kapcsolatban közölte: emiatt senki sem fog hátrány érni, hiszen az összes diák ugyanazon a napon fogj vizsgázni.