Orbán Gáspár furcsán reagált a neki szegezett kérdésekre.

Javában zajlik a Bálványosi Nyári Szabadegyetem, Orbán Viktor csütörtök este érkezett a rendezvény helyszínére.

Az esemény alapítója Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, aki minden évben nyilatkozik a rendezvényről. A politikus szokatlan módon tartotta meg egyik beszédét, Donald Trumpot akarta megidézni a mikrofon előtt.

Mindeközben Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója megválaszolt néhány neki feltett kérdést a „Tusványos”-ként is emlegetett rendezvényen, amelyről Kubatov Gábor idén lecsúszott.

Kapcsolódó: Hiányzott, mint egy falat kenyér: Újabb stadion épül Budapesten

Orbán Gáspár is felbukkant az eseményen

Mint ismert, a kormány nevében a Honvédelmi Minisztérium (HM) nyújtotta be októberben az Országgyűlésnek

a csádi magyar katonai misszió küldésére vonatkozó javaslatát.

Közleményük szerint a csádi elnök meghívására tervezett misszió célja Csád stabilitásának, ezáltal „Európa és Magyarország biztonságának erősítése”(sic!), valamint az Afrika felől fenyegető újabb bevándorlási hullámok fékezése.

Januárban robbant a hír, hogy Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár is szerepel egy fotón, amelynek tanúsága szerint január 13-án is tárgyalásokat folytattak az afrikai országban. Egyetlen személy nincs alkalomhoz illően felöltözve a magyar delegációból: a kormányfő katonaként szolgáló fia.

Kapcsolódó: Mire készül Orbán Gáspár? Ezért küldenek katonákat Csádba Orbán Viktorék

Szalay-Bobrovniczky Kristóf még januárban, egy interjú keretében beszélt arról, hogy Orbán Gáspár a honvédség kötelékében szolgál. Méghozzá nem is akárhol: a miniszteri kabinetben.

Mellette Azbej Tristan, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért felelős államtitkár a napokban úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy

a miniszterelnök fia a Honvédelmi Minisztériumot látja el tanácsokkal

– egyéb tevékenységei mellett.

A 444.hu munkatársa a minap a bálványosi rendezvényen kérdezte Orbán Gáspárt arról, hogy mi a szerepe a csádi misszióban. A kormányfő fia azonban nem válaszolt, sietve beszállt az autójába, pedig más érdekes kérdést is kapott, például, hogy valóban tanácsadóként dolgozik a honvédelmi tárcánál, vagy sem.

(24.hu/YouTube/444.hu/YouTube/Valódi Hírek)