Távozott posztjáról.

Lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról Bódi-Rácz Zsófia – derült ki a szerda este megjelent Magyar Közlönyből. A döntés május 31-e este 11 órától érvényes.

Ráczot még 2019-ben nevezték ki fiatalokért felelős helyettes államtitkárnak. Mint ismert, a Navracsics Tiborral különösen jó kapcsolatot ápoló államtitkár úgy kapta meg 22 évesen az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető tisztségét, hogy még diplomája sem volt, így a kormányzó párt törvényt módosított, hogy Rácz mégis betölthesse diploma nélkül a pozíciót.

2022 nyarán pedig Rácz lecserélte tisztségét, és a Területfejlesztési Minisztériumnál lett miniszteri biztos.

Rácz Zsófia tevékenységét kétfős titkárság segítette, továbbá kapott helyettes államtitkári fizetést is, aminek felső határa május 16-ig 1,65 millió forint volt, amely összeg azóta 2,1 millió forintra emelkedett.

Rácz a kinevezése után az Index újságírójával került összetűzésbe, 2020 nyarán pedig az első kérdés után hagyta faképnél az RTL stábját, de azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy pozíciója ellenére sem sikerült egyeztetéseket folytatnia a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával.

Arról, hogy 4 évnyi politizálás után Rácz hol folytatja majd karrierjét, nincsenek információk.