Nem aratott osztatlan sikert az írása.

Kemény kritikával illették Donald Trumpot az USA Republikánus Pártjának elnökjelöltjei és más vezetői, miután a volt elnök Kim Dzsongunnak gratulált azután, hogy az ázsiai diktatúrát felvették az Egészségügyi Világszervezet végrehajtói testületébe.

Trump az általa – saját céljaira létrehozott – Truth Social (Valódi Közösség – a szerk.) nevű közösségi oldalon méltatta a diktátort – a nevét egyébként rosszul írta le angolul.

Ron DeSantis, Trump párton belüli kihívója, Florida kormányzója furcsának nevezte az ügyet. Kim Dzsongunt gyilkosnak nevezte, ehhez példaként megemlítette, hogy Észak-Koreában nemrég életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy egész családot egy 3 éves kisgyerekkel együtt.

Kim Dzsong Un éhezteti a saját népét

– ezt már Nikki Haley írta, aki szintén indul a 2024-es elnökválasztáson a republikánus jelöltségért. Hozzátette: bohózatnak tartja, hogy a WHO-ban vezető szerepet tölthet be Észak-Korea.

Brian Kemp, Georgia jobboldali kormányzója azt írta Twitterén:

Az országunk visszavétele Joe Bidentől nem azzal kezdődik, hogy gratulálunk Észak-Korea gyilkos diktátorának”.

A WHO végrehajtó testületéhez újként csatlakozott Észak-Korea mellett Ausztrália, Barbados, Kamerun, a Comore-szigetek, Lesotho, Katar, Svájc, Kamerun, Togo és Ukrajna is.

(24.hu nyomán)