Ezt kívánta a brit király.

Harry herceg teregette ki a családi szennyest: elárulta, mit kért III. Károly király Vilmos feleségétől. Az is kiderült, hogy Katalin hercegné nem teljesítette ezt

– írta meg a Life.hu.

Kapcsolódó: Most érkezett: Ennyi Vilmos herceg „fizetése” az uralkodói család tagjaként, rengeteg bevétele van

Katalin hercegné nagy támogatást élvez a királyi családban

Katalin hercegné és apósa, III. Károly király közismerten nagyon szoros kapcsolatot ápol egymással. A néhai II. Erzsébet királynőhöz hasonlóan III. Károly király sem titkolja, hogy Vilmos herceggel kötött házassága óta Katalin mekkora kincs a monarchia számára. Még saját egészségügyi problémáival küszködve is elkötelezett az uralkodó – és maga a királyi család – támogatása mellett.

De bármennyire is elkötelezett a hercegné a szerepvállalását illetően, amikor III. Károly néhány évvel ezelőtt egy különleges kérést intézett hozzá, Katalin állítólag – Harry herceg szerint – visszautasította azt.

Sussex hercege a Spare (Tartalék) című könyvében fedte fel azt a szokatlan kérést, amelyet apja intézett Katalinhoz. Harry itt állította, hogy III. Károly arra kérte Katalint, hogy változtassa meg a nevét, de ő nem volt hajlandó eleget tenni a kérésnek, amelynek oka meglehetősen szokatlan.

Kapcsolódó: Kiszivárgott: Nagyon lódított Vilmos herceg az esküvőjén, részegen mondhatott igent?

Katalin hercegné nem teljesítette III. Károly király furcsa kérését

III. Károly király, angolul (Charles) és Kamilla királyné (angolul Camilla) neveik miatt lett volna szükség a névváltoztatásra. Ugyanis már volt egy királyi jelkép: egy C betűvel és felette egy koronával, amely a királyra és a királynére utalt. Mivel Katalin hercegné nevének eredeti írásmódja Catherine, Károly úgy érezte, hogy ez túl zavaró lenne.

„Legyen Katherine K-val – javasolták”

– idézte fel Harry herceg az eseményeket.

Kapcsolódó: Kész, vége: Katalin hercegnő nem hajlandó közösködni egy családi nyaraláson Harry-ékkel

Harry azt is írta, hogy amikor a javaslat elhangzott, bátyja, Vilmos nem reagált rá:

„Vilmoshoz fordultam, és olyan pillantást vetettem rá, hogy »Hallod ezt?« Az arca rezzenéstelen maradt.” Katalin azonban nem tágított és megtartotta a Catherine-nek az eredeti írásmódját annak ellenére, hogy ez zavart okozhat.

Katalin hiába nem teljesítette a kérést, köztudott, hogy a hercegné-t a nyilvánosságban „Kate”-nek szólítják és így is írják, aminek köze lehet Károly előzetes kéréséhez.

Mindenesetre ez a döntés nem befolyásolta az apósával való jó kapcsolatát. Miután Katalin bejelentette, hogy rákkezelés alatt áll, III. Károly nem habozott kifejezni támogatását, és „szeretett menye” mögé állt:

dicsérte a „bátorságát”, miután a hercegné egy érzelmes videóüzenetben vallott betegségéről a nyilvánosságban.