Hallgatott a megérzéseire.

Cheryl Bradshaw egy televíziós randiműsorban került össze egy sorozatgy*lkossal, majd megérzéseinek köszönhetően megmenekült egy esetleges tragédiától.

Alcala, aki számos fiatal nőt és kislányt megerőszakolt és meggyi*kolt,elfogása és elítélélése előtt még egy televíziós vetélkedőben is részt vett az 1970-es években. Bár pontosan nem ismert, hány áldozata volt, egyes becslések szerint akár 130 embert is megölhetett.

Az a nő, akit a műsorban megismert, valószínűleg megmenekült a biztos haláltól, amikor visszautasította őt, mert furcsának találta a viselkedését.

Cherly Bradshaw
Cherly Bradshaw Rodney Alcala mellett

Furcsának találta

Cheryl Bradshaw az akkor népszerű The Dating Game (Randijáték) című párkereső műsorba jelentkezett, hogy randevúpartnert találjon. A műsorban három agglegény közül választhatott, de egy fal elválasztotta őt a jelöltektől, és az általa feltett kérdésekre adott válaszok alapján kellett döntenie. Rodney Alcala a műsor idején már legalább öt nőt megg*ilkolt Dél-Kaliforniában, és már kétszer ült börtönben, miután kiskorúakat bántalmazott és megerőszakolt. A műsor producerei azonban nem végeztek alapos háttérkutatást, így nem tudtak a férfi múltjáról.

Mindig vannak jelek

Bár Bradshaw kezdetben vonzónak találta Alcalát és őt választotta, később meggondolta magát, mert valami nagyon zavarónak találta a férfi viselkedését, és végül lemondta a randevút. Alcala furcsa válaszokat adott a műsorban is. Például, amikor megkérdezték tőle, melyik a kedvenc napszaka, azt válaszolta, hogy az éjszaka, mert akkor történnek a legjobb dolgok. Egy másik kérdésre, amely azt firtatta, milyen étel lenne, ha felszolgálnák vacsorára, Alcala azt mondta, hogy banán lenne, és hozzátette: „Hámozz meg.” Amikor a műsor után Bradshaw személyesen is találkozott Alcalával, rájött, hogy valami nincs rendben vele.

Hallgatott a megérzéseire

Később így nyilatkozott: „Nagyon hátborzongató volt. Rossz érzésem támadt tőle.”

Bradshaw valószínűleg megmentette az életét azzal, hogy visszautasította Alcalát, aki a műsor után is folytatta a gyilk*sságokat.

1979-ben a 12 éves Robin Samsoe lett az egyik áldozata Los Angelesben. Alcalát 1979 júliusában tartóztatták le, és 1980-ban halálra ítélték. Az ügyet többször is újratárgyalták, és további gyilko*ságokkal is megvádolták Alcalát.