A Duna kiöntött a Római-part mentén.

Budapest északi részén, a Római-parton reggel 8 óta mindenki árvízvédelmi készültségben van: egyetlen nap alatt elöntötte a Duna a szárazföldet – mondta el Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek politikusa, Óbuda-Békásmegyer egyéni országgyűlési képviselője.

Riasztóan gyorsan emelkedik a vízszint a Duna budapesti szakaszán, a Római-part mentén a legkritikusabb a helyzet

„Vízügyi szakértők szerint ilyen árvíz

még nem volt, ahol ennyire gyorsan emelkedett volna a Duna vízszintje”

– fogalmazott.

A parlamenti képviselő mindenkit arra kért, hogy Csillaghegy környékén figyeljék a III. kerületi önkormányzat és a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatását az aktuális intézkedésekről.

Mint arról beszámoltunk, hétfőtől lezárták a Nánási út – Királyok útja útvonalat, a buszt is elterelték. Ahogy árad a Duna, a mellékutcákat is folyamatosan zárják le, így ez a rész autóval nem megközelíthető. Arra kérnek mindenkit, hogy az említett területről szállítsa el az autóját, hogy a védekezésre érkezők meg tudják közelíteni a partot.

Az önkormányzat homokzsákokat oszt az árvíz elleni védekezésért

A III. kerületi önkormányzat a lakcímkártya bemutatását követően folyamatosan osztja a homokzsákokat, amelyeket a Nánási út mentén, a mellékutcákban homokkal lehet megtölteni. Az aktivisták készenlétben állnak, segítenek a homokzsákok megtöltésében is azoknak, akiknek erre szükségük van.

Természetesen a megtöltött homokzsákok elszállításában is számíthatnak rájuk. Hétfőn és kedden lehet még Csillaghegy Duna-parti részen védekezni, utána elönti a víz a környéket.

Szabó Tímea Római-parton készült videóját >>ITT<< nézheted meg.

(Szabó Tímea/Facebook)

(Képünk illusztráció)