Nagyon drukkolnak neki.

Az Orbán-kormány Donalt Trump mellett áll, szorítanak neki, hogy visszatérjen a Fehér Házba, sőt, ha jelenleg is ő lenne az Egyesült Államok elnöke, nem tört volna ki az orosz-ukrán háború – állította mindezt Szijjártó Péter szerdán a Newsmax amerikai csatornának nyilatkozva.

Korábban felröppentek olyan információk, hogy Orbán Viktor kormánya a Trump vetélytársának tekintett Ron DeSantist fogja majd támogatni. Sőt, egy neve elhallgatását kérő diplomata közölte, a magyar kormány más republikánusok felé is kacsintgat.

Szijjártó Péter az interjúban azt mondta: Trump elnöksége

a „békés jövő reménye”.

A Trump ellen indított vádemelésről azt mondta: hozzászokott már ehhez, hiszen amikor egy konzervatív vezetőnek esélye van egy fontos pozíciót megnyerni, akkor ezt a vezetőt „azonnal hatalmas támadás éri a liberális mainstream részéről”.

Szijjártó szavai szerint hasonló a helyzet Európában, ugyanis – fogalmazott – „ha van egy konzervatív vezető, aki erős, jó hírnévnek örvend, és élvezi a társadalom támogatását, akkor a liberális fősodor támadást indít ellene, és nem riad vissza attól, hogy a legkülönbözőbb eszközöket vesse be, és az igazságszolgáltatás általában az egyik ilyen eszköz”.

A Vlagyimir Putyin vezette Oroszország a közelmúltban „barátságtalan nemzetnek” minősítette Magyarországot: a tárcavezető szerint ebben nincs semmi meglepetés, hiszen tagjai vagyunk a NATO-nak és az Európai Uniónak, és a közösségek összes tagállamát barátságtalan országnak tekintik az oroszok.

(Szijjártó Péter/Facebook)