Fantasztikus!

Ahogy korábban beszámoltunk róla, hatalmas tiltakozás alakult ki Orbán Viktorék terve ellen, amely szerint a kínai CATL Debrecenben építi meg legújabb akkumulátorgyárát.

A cég a hatalmas demonstrációk miatt nemrég úgy döntött, csökkenti az üzem területét 13 százalékkal, ráadásul esővízgyűjtő hordók adományozásával próbált a helyiek kedvében járni.

A CATL nemrég bejelentette: Shenxing nevű szupergyorsan tölthető akkumulátoraikat magyarországi – és németországi – üzemeikben is gyártani fogják.

Gao Pengfei, a cég főmérnöke hétfőn úgy nyilatkozott Münchenben, hogy még nem véglegesítették az átvételi megállapodásokat a régió ügyfeleivel, így európai gyártási ütemtervvel nem szolgálhat. Annyi azonban biztos, hogy 2023 végétől a szóban forgó elemet Kínában gyártani fogják.

A Shenxing akkumulátor 10 perc alatt 400 kilométerre elegendő áramot tud majd termelni, teljes töltöttséggel pedig akár 700 kilométerre elegendő áramot tud biztosítani.

A szóban forgó akkumulátor lítium-vas-foszfátból, LFP-ből készül, amely egy olcsóbb kémiai anyagnak számít a nikkel-kobalt-mangán elemekből készült akkumulátoroknál.

(via reuters.com)

Kapcsolódó cikk:

Drámai fordulatot vett Orbán akkumulátorgyáras őrülete: Elindult a vizsgálat