Erre biztos nagy szüksége volt az országnak.

A napokban megnyitotta kapuit a Botaniq Budai Klub, amely Svábhegyen az angolszász privát klubok hagyományait idézi a tagok számára.

A BDPST Grouphoz – és így Tiborcz Istvánhoz is – kapcsolódó beruházásról így fogalmazott a cég: a svábhegyi környezet hangulatát tükrözi, a modern elvárásoknak is megfelel, a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a legmagasabb minőségben és a svábhegyi környezetbe természetesen illeszkedően valósult meg a Botaniq Collection legújabb ékköve, a Botaniq Budai Klub, amely nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a vendéglátás és a társasági élet egy kimagasló sztenderdjét honosítsa meg Magyarországon, évszázados angolszáz minta alapján”

– idézte a közleményt Peter Knollt, a BDPST Group klaszterigazgatója.

A vendégeket étterem, különböző wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák várják.

Májusban Knollt arról számolt be, hogy a megnyitó után első körben 75-100 fős tagsággal számolnak – a tagoknak mellesleg belépési és éves tagdíjat is kell fizetniük, a felvételről pedig egy titkos bizottság szavaz majd.

A tagsággal látogatható exkluzív klubok a XIX. században, valamint a XX. század elején élték virágkorukat az országban – az első hasonló klubot még gróf Széchenyi István alapította szintén angolszász mintára.

(turizmus.com/telex.hu nyomán)