Ide jutottunk.

A propagandakormány miatt már odáig jutottunk, hogy egy könyvesboltból kitessékeltek egy kiskorú gyermeket, mert a felnőtt irodalmi könyveket is meg akarta nézni – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Hadházy Ákos független képviselő.

A politikus Facebook-oldalán arról számolt be, hogy egy felháborodott szülő juttatta el számára az Alexandra könyvkiadó vevőszolgálatával lefolytatott levélváltását.

Bejegyzését alább közöljük:

A kontár propagandakormány miatt már odáig jutottunk, hogy egy könyvesboltból kitessékeltek egy kiskorú gyermeket, mert a felnőtt irodalmi könyveket is meg akarta nézni!!

Egy felháborodott szülő osztotta meg velem az Alexandra bolthálózat vevőszolgálatával lezajlott levélváltását. A legszörnyűbb, hogy a bolt nem is tagadta azt, hogy a kiskorú gyermeknek csak a gyerekirodalmat engedték megnézni.

A válaszuk szerint a fasizmust idézően ostoba és aljas »gyermekvédelmi intézkedések« nem egyértelműek és értelmezhetőek úgyis, hogy már az is tilos, hogy egy kiskorú a felnőtt világirodalom polcainak közelébe menjen.

Szó szerint ezt írták a reklamáló édesapának:

»Tisztelt vásárlónk, kedves x!

Sajnálattal értesültünk arról, hogy a budapesti Ázsia Centerben található könyvesboltban kellemetlen élményben volt része.

Biztosítjuk arról, hogy társaságunk számára évtizedek óta legfontosabb vásárlóink elégedettsége, ezért a kiszolgálásra, a vásárlási élmény megteremtésére munkatársainkkal együtt mindig kiemelt figyelmet fordítunk.

Sajnálatos, hogy a hatályos jogszabályi környezetben (gyermekvédelmi törvény 6/A §, kereskedelmi tevékenységekre vonatkozó kormányrendelet 20/A §) a nem egyértelmű szabályozás miatt kénytelenek voltunk olyan intézkedéseket bevezetni, melyeket

értelmezésünk szerint a jogszabályok betartása feltétlenül szükségessé tesz.

A jogszabályok egyértelműen előírják azt, hogy a 18 éven aluli gyermekek számára bizonyos tartalmak elérhetővé tétele tilos. Úgyszintén előírják, hogy az ilyen tartalmakat hordozó termékek a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásba forgalmazhatók.

Az Alexandra boltokban fóliázva, elkülönítve, és jelöléssel ellátva helyeztük el

azon könyveket, melyek a gyermekek számára készültek, és a jogszabály által tiltott tartalmakat hordoznak.

Úgyszintén feliratozva jelöljük azon könyveket, melyek nem a gyermekek számára készültek, de tartalmuk miatt azokat kiskorúak számára nem szabad elérhetővé tenni.

Sajnálatos, hogy

a forgalmazott kiadványaink igen nagy része beleesik ezen kategóriákba.

Levelében foglaltakat átgondolva munkatársainkkal ismételten egyeztetjük a követendő helyes eljárást, és bízunk abban, hogy a jogszabályok betartására irányló erőfeszítéseink nem keltenek vásárlóinkban további kellemetlen érzést, és a vásárlás élménye továbbra is elérhető marad.

Üdvözlettel,
Alexandra Kiadócsoport ügyfélszolgálat«

Persze a csapda világos: amíg a propagandakormány ilyen aljasságaival foglalkozunk, addig sem kell

a gigantikus lopásaikról,

fényűző életükről,

az Európa-rekord inflációról,

csökkenő reálbérekről,

széteső oktatásról,

egészségügyről

és államigazgatásról beszélni.

Mégsem tehetjük meg, hogy

ne emlékezzünk meg arról, hol tartunk a Putyin által kijelölt úton.

És ne feledjük , amíg a propagandagépezetet működni hagyjuk, az működni is fog-bármilyen agybajnak tűnik ez az egész.

(Hadházy Ákos/Facebook)