Na, ebből mi lesz?

Kocsis Máté ellen gyűjtött bizonyítékokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Józsefvárosban, miután súlyos csalást szimatoltak.

Ezt a Fidesz frakcióvezetője, korábbi józsefvárosi polgármester tagadni próbálta, de Pikó András csütörtökön bizonyítékokkal állt elő.

Nyilvánosságra hozta a NAV nyomozást elrendelő döntését.

„Azt mondta Kocsis Máté, hogy nincs tanácsadói szerződés. Nyilvánosságra hoztam a tanácsadói szerződést. A lebukott frakcióvezető újabb bukfenccel mosakszik: a »nem létező« szerződéstől mára eljutottunk

Kocsis Máté 12 millió forintos beismeréséig, elismerte, hogy 12 millióval megkárosították a józsefvárosi gyerekeket.

Már csak a maradék 366 millióról kell vallomást tenni”

– írta Facebook-oldalán a VIII. kerület jelenlegi vezetője.

A Veszprém Handball számlái kapcsán felmerült, hogy azt Kocsisék többfelé is elszámolták. Így lett a 378 millió forintból 756 millió.

Pikó szerint a

taós elszámolási csalással valaki jól járt, de a józsefvárosi gyerekek biztosan nem.

Pikó bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Azt mondta Kocsis Máté, hogy nincs nyomozás. Nyilvánosságra hoztam a NAV nyomozást elrendelő döntését.

Azt mondta Kocsis Máté, hogy nincs tanácsadói szerződés. Nyilvánosságra hoztam a tanácsadói szerződést. A lebukott frakcióvezető újabb bukfenccel mosakszik: a „nem létező” szerződéstől mára eljutottunk Kocsis Máté 12 millió forintos beismeréséig,

elismerte, hogy 12 millióval megkárosították a józsefvárosi gyerekeket.

Már csak a maradék 366 millióról kell vallomást tenni.

De azt is mondta Kocsis Máté, hogy nincs ügy.

Akkor lássuk, mi veti fel a költségvetési csalás gyanúját, és hogyan támasztja ezt alá az EMMI vizsgálata.

A Veszprém Handball által hozzánk benyújtott számlák szabálytalanságai miatt felmerült a gyanú, hogy azokat többfelé is elszámolhatták. A 378 millió forintból könnyedén lesz így 756 millió is akár. Valaki jól jár, a józsefvárosi gyerekek pedig rosszul.

Az önkormányzat vezetői a számlák beérkezte után tárgyalásokat folytattak az EMMI vezetőivel, és eléjük tárták azokat a számlákat, melyeket nagy valószínűség szerint több támogatásnál is felhasználták. Az EMMI vizsgálatot folytatott, és tájékoztatta az önkormányzat vezetését a vizsgálat eredményéről, mely a következő:

»Az önkormányzat által részünkre átadott számlákat a megbeszéltek szerint leellenőriztük abból a szempontból, hogy az önkormányzat felé elszámolásra benyújtott számlákat korábban a Veszprémi Handball Team Zrt. által TAO elszámolásban felhasználták-e. Az ellenőrzés alapján azt tapasztaltuk, hogy a Veszprémi Handball Team Zrt. valamennyi érintett számlát

TAO elszámolás keretében is benyújtotta hozzánk.«

Az EMMI tájékoztatása alátámasztotta tehát meglévő gyanúnkat: a számlákat valóban felhasználták korábbi elszámolásokban is.

Tisztelt Kocsis Máté, ez bizony ügy.

Hogy a Fidesz környékén felmerül a korrupciógyanú, kevéssé meglepő. De gyerekeket megkárosítani, az mégis új szint.

Az eredeti bejegyzést itt lehet megnézni:

(Pikó András/Facebook)