Elképesztő történet: a fővárosi Pólus Center parkolójának közelében szereztek vissza a gazdái egy ellopott kutyát az elrablóitól. A huskyt 240 kilométerre az otthonától találták meg.

Két méteres volt a kerítés

A kutya gazdája múlt hétfőn délben ment haza ibrányi otthonába ebédelni, de a kutyáját nem találta ott. A huskyt az udvaron tartották, de a két méter magas kerítésnek köszönhetően lehetetlen volt, hogy megszökjön.

Voltak szemtanúk

Végül az egyik szomszéd árulta el, hogy elvitték a kutyát, de nem gondolták, hogy rossz szándékú idegenek lettek volna. Az állat gazdája, Erik ezután rögtön értesítette a helyi rendőröket, majd feljelentést is tett.

Felgöngyölítették a szálakat

Közben az is kiderült, hogy az egyik tolvaj szülei ott laknak a közelben, és akkor rabolhatták el a kutyát, amikor éppen arra jártak. Azt is kiderítették, hogy a tettes Budapesten él valahol.

Akcióba lendültek

A husky gazdája felvette a kapcsolatot a helyi állatvédőkkel is, akik összekötötték őt két, radikálisnak nevezhető állatvédő szervezettel. Képeket küldött a kutyáról és az elkövetőkről, ezek után felgyorsultak az események.

Egy hajléktalan fiatal pár volt a tettes

„Tudomásunkra jutott, hogy az egyik 15. kerületi erdőben, hajléktalanként élő fiatal pár folyamatosan kutyákat lop, és a husky is náluk lehet. A pláza parkolójában szerveztük az akciót csütörtök este, amikor hirtelen megláttuk őket az állattal. Utánuk szaladtunk, közben egy kerítést is át kellett ugranunk, de teljesen lesokkolódtak, menekülni sem próbáltak” – közölte a Blikkel Tánczos Krisztián, a Sportolók az Állatkínzók Ellen csoport alapítója.

A chip segített

„Először hazudtak arról, hogy találták, de a chip leolvasása után gyorsan kiderült az igazság” – mesélte. A kutatásban a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője, Kapin Richárd, két nő és egy szolgálaton kívüli rendőr is a részt vett.

Nem először loptak kutyát

A két elkövető, a 18 éves nő és a 22 esztendős férfinak több összetűzése is volt már a hatóságokkal, ráadásul kutyát sem először loptak el. Az állatvédők ezen az estén egy pitbullt és öt kiskutyát is találtak náluk, amiket szintén megmentettek.

Nagy volt az öröm az újra találkozásnál

„Mire a 240 kilométerre lévő otthonunkból, Ibrányból felértünk, addigra már a kapitányságra kellett mennünk. Szegény Kimi azonnal felismert minket, egyből odabújt hozzánk, nagyon örült nekünk. Másfél éve vettük magunkhoz, mióta a párommal együtt vagyunk. Teljesen a szívünkhöz nőtt, családtagként tekintünk rá” – mesélte boldogan Erik.

Kiemelt kép: illusztráció

Forrás: Budapestkörnyéke.hu