Valami nem klappol.

Mint ismert, a múlt héten Donald Trump volt amerikai elnök elismerő szavakkal méltatta a magyar miniszterelnököt.

„A nagyszerű úriember, Magyarország vezetője, nemrégiben mondott valamit, amikor megkérdezték tőle, mit javasolna Joe Bidennek, hogy rendbe hozza a világot. Azt mondta, csak egy dolgot tehet; vissza kell hozni Trumpot, azt mondta, jobb, ha visszahozod Trumpot!

Ez Orbán Viktor. Mindenki hallott róla? Ő a legerősebb vezető. Nagyon hatalmas ember”

– mondta akkor a bukott amerikai elnök Orbán Viktorról.

Ezt a videót egyébként Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is megosztotta az X-en.

Úgy tűnik Donald Trump nagyon belelendült, ugyanis egy kampányrendezvény során újból „elismerően” nyilatkozott Orbánról. A közönséget először újfent arról kérdezte, esetleg hallottak-e már Orbánról, majd pedig tájékoztató jelleggel közölte:

„Ő az egyik legerősebb kezű vezető a világon. Törökország elnöke.”

Videó:

A volt amerikai elnök és Orbán kapcsolata különösen meghitté vált azóta, hogy a magyar vezető a Tucker Carlsonnak adott interjújában azt javasolta a jelenlegi amerikai adminisztrációnak az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy hívják vissza a bukott elnököt.

„Hívjátok vissza Trumpot! Ez az egyetlen lehetséges út”

– mondta akkor a magyar miniszterelnök.

Élünk a gyanúperrel, hogy a volt amerikai elnök lehet, nem is tudja pontosan kicsoda Orbán Viktor, csupán eszközként használhatja nevét kampánya során, vagy esetleg egy előre letárgyalt marketingakcióról lehet szó.

Azért reméljük legközelebb majd eltalálja, melyik országot is vezeti „a világ egyik legerősebb embere”, hiszen Törökország erős kezű diktátora nem Orbán, hanem Recep Tayyip Erdoğan, akinek testőrei magyarországi látogatása során bántalmaztak egy magyar férfit az államalapítás ünnepén.

(444.hu nyomán)