Október 28-án 23 óra 23 perckor Telihold és részleges Holdfogyatkozás is lesz, a Bika-Skorpió ciklus utolsó napja.

Ez a ciklus 2021. november 19.-e óta tart, amely időszak alatt az átalakulások-, és a tanulságoké volt a főszerep.

A részleges holdfogyatkozás kezdete 21:35, a Hold déli pólusa közelében ekkor kezd el rávonulni a Föld árnyéka égi kísérőnkre, 22:14-kor lesz a legnagyobb kiterjedésű, és 22:54-ig tart. Ezt követően még másfél óra van hátra a félárnyék teljes eltűnéséig, a fogyatkozás éjfél után, vagyis 29-én 0:26-kor ér teljesen véget. Érdemes megtekinteni a nem mindennapi látványt, ami most szabad szemmel is látható.

Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni a következő időszakban:

Az év utolsó Teliholdja lehetőséget biztosít, hogy javítsuk életünk azon területein, melyeket a Bika-Skorpió ural, hogy megtanuljuk a leckét és tovább lépjünk. Amit elkezdtünk, azt be kell fejeznünk, és hinnünk kell abban, hogy bátrak és erősek vagyunk az új kezdetekhez.

A Bika-holdfogyatkozás hozzájárul a könnyebb befejezésekhez, és könnyebbé teszi az új dolgok elkezdését.

Legfontosabb erőforrásunk a tudás lesz, amire eddig szert tettünk. Legyünk szemfülesek, mert bizonyos jelek mutatják az utat. Ami meg kell, hogy történjen, az meg fog történni, nem kerülhetjük el.

A Telihold és a Holdfogyatkozás a Bikában nagy változást hoz, megvilágítja az előttünk álló utat, és felhívja a figyelmünk életünk elhanyagolt részeire is.

Terítékre kerülnek a problémák, ám a Bika nyugalmának, kitartásának és erejének köszönhetően rendezni tudjuk azokat. Megértjük, hogy mi történik körülöttünk és bennünk.

A Skorpió energiája arra sarkall, hogy nézzünk szembe félelmeinkkel és olyan dolgokkal, amelyek nem éppen kényelmesek vagy kellemesek számunkra. Ám enélkül nem tudunk haladni, békét kötni önmagunkkal és a múltunkkal.

Tágabb kontextusban előfordulhat, hogy a Holdfogyatkozás során nemzetközi feszültségek támadnak, amelyek az ego felemelkedéséhez, túlzó és felfokozott érzelmekhez, titkok nyitjához vezethetnek, amelyek az egész világot érinthetik.

Ebben az időszakban és egyébként is, összpontosítsunk lelkünk mélyére, tudatosítsuk értékeinket, hogy ne essünk bele talmi hatalmi játszmákba. Próbáljuk megőrizni magas rezgésszintünket, hogy ne omoljunk össze az első erősebb széllökéstől, és őrizzük meg a tartásunkat.

A Bika az egyszerűség hordozója, szereti a csendet, a békét, harmóniát, szépségre és rutinra van szüksége maga körül.

Nem akar olyan parttalan konfliktusokat, amelyek kimozdítják a komfortzónájából, és felforgatják a világát. Próbáljunk meg a béke rezgésében maradni, miközben nyitottak maradunk a változásra is.

A következő, hazánkban is látható fogyatkozás legközelebb 2024 szeptemberében lesz, ám akkor még kisebb részt fed el bolygónk árnyéka a Holdból. Teljes holdfogyatkozás pedig 2025 szeptemberében lesz legközelebb.

Forrás: ng.24.hu, Filantropikum.com,