A tűz keletkezésének okait még a szakértők vizsgálják.

Egy biztos: a tragédia füstérzékelővel, valamint egy tűzoltó készülékkel megelőzhető lett volna.

Hétfőn reggel háromnegyed nyolckor jelezték a katasztrófavédelemnek, miszerint Budapest tizennegyedik kerületében, a Komócsy utcában sűrű füst ömlik egy egyszintes társasházból.

Hiába a gyorsaság, az életét már nem tudták megmenteni

Mint kiderült, az épület egyik földszinti, harminc négyzetméteres lakásában keletkezett a tűz. A tűzoltók két perc alatt a helyszínre értek, majd egy hatvan év körüli férfit vittek ki a lángoló épületből, akinek az életét sajnos nem sikerült megmenteni.

Tíz négyzetméternyi terület lángolt

A harminc négyzetméteres lakásban a galéria alatti ágy és annak környezete, asztal és könyvespolc égett tíz négyzetméteren. A tűzoltók nyolc perc alatt megfékezték a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A tűz pontos okát tűzvizsgálati eljárás alatt fogják vizsgálni.

A téli fűtési szezonban kimondottan figyeljünk oda

A lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor még nagyobb odafigyelésre van szükség. A legjobb megoldás, ha van otthon füstérzékelő és tűzoltó készülék. A füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez, egy ABC porral oltó tűzoltó készülék pedig minden lakóházban keletkező tűz esetén használható – olvasható a Katasztrófavédelem közlésében.

Kiemelt kép: illusztráció
Forrás: budapestkörnyéke.hu