700-nál is több esetben találtak szabálytalanságot a romániai Lidl-nél.

295 Lidl diszkontáruházban végzett ellenőrzést a román Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANCP) az elmúlt időszakban. Az ellenőrök szabálytalanságok tömkelegére bukkantak, amiért 757 szabálysértési bírságot szabtak ki, körülbelül 7,5 millió lej értékben (577 millió forint).

Az áruházakban a szabálysértések között szerepelt, hogy egyes termékek tömege kisebb volt a csomagoláson feltüntetett értéknél bizonyos termékek csomagolása sérült volt találtak az ellenőrök többek között nem megfelelő állagú gyümölcsöt és zöldséget, illetve olyan címkéket, melyeken nem voltak feltüntetve az összetevők, lejárt szavatosságú, illetve nem megfelelő körülmények között tárolt termékeket is.

Az ANPC a bírságon kívül elrendelte 120 ezer lej (9 millió forint) értékű termék kivonását a kereskedelmi forgalomból. A fogyasztóvédelmi hatóság 23 áruházban egyes tevékenységeknek a hiányosságok és szabálytalanságok megszüntetéséig történő felfüggesztéséről is rendelkeztek – közölte a Maszol.ro.

Továbbá a hatóság 6 hónapig terjedő időszakra bezáratott négy, Botosani, Galac és Giurgiu megyében található LIDL áruházat.

Hét másik, bukaresti és Ilfov megyei áruház működését 6-12 hónapos időtartamra szüntették be az ellenőrök.

Forrás: origo.hu