Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) zseblopási alosztály nyomozói a tolvajok mellett már próbálják kiszúrni a szexuális ragadozókat is az utcán, illetve a tömegközlekedési eszközökön.

A Zsaru magazin tudósítása szerint a nyomozók szinte naponta találkoznak olyan helyzetekkel, amikor az elkövetők – többnyire férfiak – abban élik ki a sze*uális fantáziájukat, hogy a tömegközlekedési eszközökön odadörgölőznek az áldozataikhoz, elsősorban nőkhöz.

Pék Veronika őrnagy szerint az úgynevezett frottőrök kihasználják, hogy sok ember utazik és kevés a hely, így „indokolt”, hogy közelebb húzódjanak a kiszemeltjükhöz.

A legtöbbször az áldozatok észre sem veszik, hogy mi történik, és a tömeggel nyugtázzák, hogy hozzájuk értek.

„Mi viszont egyből kiszúrjuk őket, annak ellenére, hogy sokan észrevétlenül csinálják” – közölte az őrnagy, aki szerint a frottőrök általában nem erőszakosak, kevés az esélye annak, hogy megtámadják a nőket.

Pék Veronika hozzátette, általában a molesztálók utoljára szállnak fel a járműre, és az első két ajtó közelében állnak meg, mert ott a legnagyobb a tömeg, így ha valaki kérdőre vonja őket, akkor a tömegre fogják.

Azonban ha a nyomozók észreveszik, hogy valaki kényelmetlenül érzi magát vagy elhúzódik, azonnal közbeavatkoznak, és figyelmeztetik a zaklatót. Ha pedig bűncselekmény történik, akkor intézkedés is történik vele szemben. Például ha az illető egyben tolvaj is, vagy ha kiskorú ellen irányul a cselekmény, illetve ha mutogatja magát.

Forrás: infostart.hu