Havas Henrik, a szókimondó tanár, műsorvezető, író, a 24.hu-nak adott interjút, melyben többek között az is szóba került, hogy miért vállalta el a Tv2 Mokka, illetve az Rtl Heti Hetes című műsor vezetését.

Havas Henrik 1989 és 1998 között a Magyar Televízió Nap TV című műsorának műsorvezető-szerkesztőjeként dolgozott, 1999-től a Heti Hetes egyik vezéralakjaként vett részt az RTL Klub műsorában. Azt is megosztotta, egyszeri vendégnek szánták a közéleti szórakoztató műsor készítői, de ottragadt. Illetve, nagyon jól megfizették.

Havas Henrik fizetése

„Felemás érzéseim voltak: mégiscsak könyveket írtam, egyetemen tanítottam, ez meg egy szar bulvár. Viszont kézbe adtak adásonként kétszázötvenezer forintot, az havi egymillió” – árulta el a 74 éves tévés.

Egy ideig sokat haknizott is Verebes Istvánnal, a néhai Bajor Imrével és Farkasházy Tivadarral is. Majd öt év után távozott a Heti Hetesből, és a TV2 csatornánál szerződött le, ahol a Mokka című reggeli műsorban még több pénzt keresett.

„Havi négymillióért hajlandó voltam bohóckodni.”

– Nem mintha rászorultam volna. Amúgy azzal a feltétellel vállaltam el a Mokkát, hogy visszajárhatok a Heti Hetesbe. De az RTL-nek már nem kellettem, leárulóztak, és csak kivételes alkalmakon hívtak, például Bajor Imi halálakor – mesélte.

Havas Henrik azt sem titkolta, hogy háza van Tenerifén: hozzátette, miért szégyellje, megdolgozott érte.

„- Miért ne lenne? Hát miért törtem magam a Nap-keltében meg a Mokkában, meg mindenhol?!” – közölte a tanár úr.

A nagyinterjú itt érhető el.

Forrás: Femina.hu