„Nagy” demokrata.

Kövér László házelnök

nem engedélyezte

az LMP-s Ungár Péter kérését, amely az Országgyűlési Képviselők Barankovics István Irodaházának aulájába tervezett fotókiállítás megrendezésére vonatkozik – fogalmazott az Országgyűlés sajtóirodája a Magyar Nemzetnek.

Ungár hétfői beadványa szerint Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a melegközösségekre címmel valósult volna meg egy kiállítás, amelyen olyan fotókat tekinthettek volna meg az érdeklődők, amelyeken Ungár Péter és Gál József LMP-s – nem mellesleg nyíltan meleg – politikusok egy trappista sajttal a kezükben állnak az iváncsai akkumulátorgyárnál.

Ungár a Telexnek úgy fogalmazott: „a homosz*xuális embereknek is drága a sajt, és problémát okoz az akkumulátorgyarmatosítás„.

Az ötlet apropója lehet, hogy alig két hete Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter kirúgta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum immár volt főigazgatóját, mert az intézmény nem teljesítette maradéktalanul a kormány egyik kérését.

Az ügy még Dúró Dóra szélsőjobboldali politikus bejelentése nyomán robbant ki. Dúró szerint kifogásolható volt a múzeumban helyet kapott Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás, ennek nyomán pedig a tárcavezető utasította az intézményt, hogy a kiskorúakat tiltsák ki a szóban forgó tárlatról.

Ungár mellesleg L. Simon kirúgásának napján kemény sorokat intézett Dúróhoz az Országgyűlésben.

Azért kellett a kormánynak felmenteni a főigazgatót, mert nem engedhette meg, hogy a 40 ezer homofób szavazót elvigye a homofóbia vámszedője, a Mi Hazánk Mozgalom

– fogalmazott Ungár.