Ha ezeket az apróságokat elhagyod vásárlási szokásaidból, rengeteget spórolhatsz!

Így nem folyik a pénz ki a kezünkből.

Ha ezeket az apróságokat elhagyod vásárlási szokásaidból, rengeteget spórolhatsz!

Mindenki találhat pár szokást, amit el tud hagyni, vagy tud rajta módosítani, majd rácsodálkozik, hogy mennyi pénze megmaradt és az életet sem élvezte kevésbé!

1.Édes italok és üdítők

Egy üveg tea, egy kis kóla, egy doboz narancslé; általában mindig volt belőlük a hűtőben, hogy ha vendégek jönnek, megkínálhassuk őket.

Legalábbis ezt mondtuk magunknak a férjemmel, de az igazság az, hogy magunknak vettük őket, és mindig el is fogytak pár nap alatt.

Ezért döntöttünk úgy, hogy anyagiak miatt is változtatnunk kell, hiszen ezerszer olcsóbb vizet inni, mint édes üdítőket. Úgyhogy amikor boltba mentünk, nem vettünk mást, csak filteres teát, szörpöt, ha édeset kívánnánk, és semmi mást.

Az első hét nehéz volt, de utána már nem is hiányoztak. A pénztárcánknak sem, mert havi szinten több ezer forintot tudtunk megspórolni.

2. Szezonális ruhák

Ha jött az ősz, mindig vettem magamnak pár őszi darabot, ha meg épp a télbe léptünk át, akkor a kabátokat néztem, vagy minimum a sapkákat, sálakat.

Azonban rájöttem, hogy nem kell minden egyes évszakkal teljesen új ruhatárat beszerezni, hisz úgysem férnek el már sehol, és egyébként is, mindenem meg van a következő évszakra, esetleg 1-1 új kiegészítőt, vagy ruhát vásárolok, de nem kötöm össze a boldogságom a vásárlással.

3. Kávé a munkahelyen, kávézókban

Önmagában a kávézásról nem tudok lemondani. Azonban korábban a munkahelyemen, drága kávézókban vettem magamnak napi szinten több kávét.

Aztán egy barátnőm tanácsára letöltöttem egy appot, amiben minden nap írhattam, mire költök, és hó végén teljesen ledöbbentem, a kávéra költött összegen. Elképesztő, hogy milyen nagy összegek jönnek ki pár száz forintból!

Ugyanis ez napi 500 Ft-ot (de volt, hogy 1000 Ft-ot) jelentett, ami egy hónap után 15 ezer forintra rúgott!

Úgyhogy eldöntöttem magamban, hogy inkább lefőzöm reggel a kávét otthon, és magammal viszem termoszban, vagy délután csak teázok, de semmiképp sem vásárolok többet a kávézóban minden nap.

Forrás: bien.hu