A legjobb barátok és kiváló kollégák voltak, mégis megromlott Galla Miklós és Laár András kapcsolata. Galla emiatt a L’art pour l’art Társulatból is kilépett, ami után 19 évig szóba sem álltak egymással, pedig Laár még a Karinthy-gyűrűjét is odaadta Gallának.

Az évek múlásával több kísérlet is volt arra, hogy megbeszéljék a félreértéseket, most azonban ez valóban megtörtént, a két humoristát a karácsony szellemében az RTL ültette egy asztalhoz.

A karácsony és az új év közeledtével a legtöbben egy pillanatra megállunk és átgondoljuk, és sokszor át is értékeljük a mögöttünk álló esztendőt és időszakot, így ilyenkor az sem szokatlan esemény, hogy a korábban szóba sem álló személyek elássák a csatabárdot, és megbeszélik a sérelmeiket, vagy megfeledkeznek a félreértésekről.

A jelenlegi felnőtt generáció számára bizonyára közismert Laár András és Galla Miklós neve, akik még a ’80-as években váltak jóbarátokká és országosan ismertté a L’art pour l’art Társulat vicces, zenés produkcióinak köszönhetően.

A 64 éves Galla Miklós és a 68 éves Laár András a régóta létező viszályt hátrahagyva karácsony előtt az RTL kamerájával egy asztalhoz ült, hogy pontot tegyenek az ügy végére és a jövőben újra békében, akár újra jó barátként folytassák életútjukat.

Nagyon közel álltunk egymáshoz, hasonló volt az ízlésünk és főleg a humorunk, nagyon sokat nevettünk együtt. Kölcsönösen meg tudtuk nevettetni egymást. Régen találkoztunk, már időszerű, hogy pár dolgot megbeszéljünk

– mondta a videó elején Galla, aki egy évvel ezelőtt találkozott egykori kollégájával.

A békülés szándéka már az első pillanattól kezdve érezhető volt Laár Andráson is, aki megosztotta, hogy számára teljesen természetellenes az, hogy valakivel rosszban van.

Ez nekem nem tetszett sohasem, de a körülmények azt hozták, hogy ez így kellett akkor alakuljon. Mindig volt bennem egy nem jó érzés, most már egyértelműen látom, hogy nekem az alapvető érzelmem a Miklós felé a hála. A Miklós nélkül nem lett volna L’art pour l’art Társulat. Nekem az egész humoristakarrierem az ebből az ősforrásból fakad

– vélekedett.

Galla Miklós szerint békülésükkel „összenőtt újra az, ami összetartozott”, hiszen sok tekintetben nagyon hasonló az ízlésük, hozzátéve, „abból csak jó származik, ha mi beszélgetünk”.

Ebben pedig ezúttal minden bizonnyal igaza is volt Gallának, hiszen a mostani találkozó végén a humoristák ismét úgy fakadtak dalra, mint évtizedekkel korábban, így vélhetően barátságukban is egy új fejezet veszi kezdetét, sőt, közös munkát is terveznek.

A teljes riport alább, vagy ide kattintva tekinthető meg:

(Borítókép: Laár András és Galla Miklós. Fotó: Cseke Csilla, Mohai Balázs / MTI)

Forrás: index.hu