Szinetár Gábor azután pakolt össze és költözött Thaiföldre, miután 2011-ben négyszáz dolgozóval együtt őt is leépítette az MTVA. A szakember most elmondja, hogy telnek a hétköznapjai.

Tizenkét éve él Thaiföldön a Kossuth-díjas Szinetár Miklós fia – írta meg a Blikk. A 62 éves rendező, Szinetár Gábor a köztévétől való kirúgása után felszámolta itthoni dolgait, és úgy határozott, hogy egy egzotikus ázsiai országban kezd új életet.

Gábor élvezi az egzotikus kinti életet, úgy tűnik, nem bánta meg döntését. Fotó: Blikk.hu

„A munkahelyemen megszűnt, illetve átalakult terület, amelyen dolgoztam, utána egy HR-s barátomtól kértem segítséget, aki azt mondta, hiába van a szakmában ennyi év a hátam mögött, az én koromban nagyjából BKV-ellenőrnek tudnék elmenni”

– mesélte Szinetár Miklós fia.

„Nem láttam számomra Magyarországon semmilyen perspektívát azon a területen, amelyen dolgoztam, ezért gondoltam egy merészet, eladtam a házam, majd kiköltöztem Thaiföldre.

Szinetár Gábor úgy gondolja, már nem bírná a hideg időt. Fotó: Blikk.hu

Nem mondom, először kicsit be voltam attól tojva, mi lesz velem kint, de hamar kialakult minden. Itt elég olcsó az élet, így főként a megtakarításaimból élek, és olykor bérbe adok ezt-azt.

Munkám nincs, de nem is hiányzik. Úgy érzem, amit a szakmában, ahol az utolsó munkás éveimben dolgoztam, elértem, amit lehetett, és erre büszke is vagyok. Volt, hogy mind a három nagy csatornán mentek a munkáim, ma már ez lehetetlen lenne. Most békés, aktív nyugdíjas vagyok, és ezt nagyon élvezem”
– árulta el a lapnak az egykori tévés.

Gábor évente több hónapot tölt édesapjával és családjával. Fotó: Blikk.hu

A szakember azt is megosztotta, hogy hogyan telnek a hétköznapjai.

„Igyekszem egészségesen élni, és 62 éves korom ellenére jó formában maradni. Minden napot azzal indítok, hogy úszom egy órát a tengerben, napközben szaunázom, kimegyek a piacra és a városba, este pedig szintén egy órát gyalogolok. A közlekedés borzasztóan kaotikus, ezért itt nem vezetek” – mesélte Szinetár Gábor, aki az itthoniakkal is tartja a kapcsolatot. Szeretteivel az interneten keresztül beszélgetnek, nyaranta pedig hazalátogat három-négy hónapra a családjához és a barátaihoz.

Forrás: szeretlekmagyarország.hu

Képek: Blikk.hu