Mutatjuk, mikor és hol.

Az Országos Közös Akarat nevű civil szervezet álláspontja szerint Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmi ügye érthetetlen és megbocsáthatatlan. A szervezet hétfői sajtótájékoztatóján azt követelte: Varga Judit volt igazságügyi miniszter és Novák Katalin azonnali hatállyal mondjanak le hivatalukról, és vállalják a felelősséget azért, hogy K. Endre igazgatóhelyettes kegyelmet kapott.

„Követeljük, hogy Novák Katalin és Varga Judit jelölő szervezete/pártja a Fidesz,

azonnal vonja meg bizalmát a köztársasági elnöktől,

kényszerítse lemondásra és hívja vissza Varga Juditot pártjuk európai parlamenti választási listájáról!”

– hangsúlyozták.

Novák Katalinnak mennie kell, mert kegyelmet adott a gyerekeket er*szakoló igazgató bűntársának, Varga Juditnak pedig azért kell távoznia a közéletből, mert igazságügyi miniszterként ezt ő javasolta Novák Katalinnak – hívták fel a figyelmet.

„Ha egyetértesz velünk, akkor találkozzunk

2024. február 9-én most pénteken 16.00 órakor a Belügyminisztérium előtt.

Védjük meg gyerekeinket, sorakozzunk fel a gyermekbántalmazókkal szemben nemre, korra, vallásra és párthovatartozásra tekintet nélkül!

Ezért követeljük azonnali hatállyal történő lemondását, és ezért vonulunk pénteken 16:00-tól a Belügyminisztérium elől a Sándor-palotához az ott 18:00-kor kezdődő rendezvényre.

Elég volt!

TAKARODJATOK!”

– közölték.

Videó:

Mint ismert, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, V. János több gyermeket is molesztált az ott töltött 26 év alatt. Az ügyre 2016-ban derült fény. Tíz kiskorú fiú az RTL Házon Kívül adásában számolt be arról, hogy az igazgató orálIs sz*xre kényszerítette őket.

Megírtuk, hogy K. Endre jó kapcsolatban volt a helyi fideszesekkel is, például Kozmann György akkori helyettes államtitkárral. Gyerekeit gyakorta vitte a Puskás Ferenc Akadémia rendezvényeire is, egy ilyen alkalommal közös fotó is készült róla Simicskó István sportpolitikáért felelős államtitkárral. A gyermekotthonban 2015-től birkózó edzéseket is tartottak, ezeken a NIKÉ Sportegyesület segédkezett, amelynek alapítója Orbán Viktor miniszterelnök öccse, ifj. Orbán Győző.

Az üggyel kapcsolatban hatalmas felháborodást tört ki országszerte: neves szakértők fejtették ki véleményüket, miközben értetlenül állnak Novák lépése előtt. Novák Katalin „kegyelmi ügyével” kapcsolatban a Demokratikus Koalíció levélben fordult Ferenc pápához. Kálmán Olga hétfőn bejelentette: a DK méltatlansági eljárást kezdeményez Novák Katalin ellen, az ehhez szükséges aláírások gyűjtését már meg is kezdték.

A talaj pedig egy forróbb Novák Katalin lába alatt, ugyanis a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete (SzMME) és a szociális szakma szintén mély megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, akiről kiderült: V. János igazgatónak falazott.

A SzMME közleményében úgy fogalmazott:

„A családbarát államot képviselő köztársasági elnök kegyelmet adott annak a jogerősen elítélt személynek, aki mindvégig tudott arról, hogy az intézmény igazgatója a gondjaikra bízott gyerekeket több éven keresztül sz*xuálisan bántalmazta, kényszerítette vágyai kielégítésére.

Eközben nemhogy nem tett eleget a jogszabályban foglalt kötelezettségének és nem jelentette a bűncselekményt, de megírt egy hamis vallomást az egyik érintett gyermek nevében, a hamis vallomást pedig a saját irodájában, a pedofIl igazgató jelenlétében, zsarolással kényszerítve akarta aláíratni az érintett gyerekkel!

Az adott személy nemcsak mulasztással, hanem tevőlegesen, foglalkozás körében segítette a gyermekek sz*xuális bántalmazását!”