Mi a fene folyik itt?

Óriási felháborodást okozott országszerte a köztársasági elnök megdöbbentő lépése. A köztársasági elnök tavaly kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, aki tudott az intézményvezető botrányos tetteiről, a rábízott gyermekek molesztálásáról.

Nem csak a ped0filbotrány derült ki

Most a hvg.hu újabb meglepő elnöki kegyelemre bukkant. A Kaposvári Járásbíróság 2 éve ítélte börtönbüntetésre azt a takarítónőt, aki a bíróságon dolgozott munkáját, miközben rendre belepillantott a bizalmas dokumentumokba.

A takarítónő a postázási tevékenységekben is segített, így könnyedén és jogosulatlanul hozzáfért egy sor irathoz, amelyekből többet le is fotózott. A nő a tárgyaláson elismerte a bűnösségét, 1 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, továbbá 3 évre eltiltották a közügyektől és

soha többé nem dolgozhat állami szervnél.

Novák Katalin köztársasági elnök mikrofon előtt zöld ruhában beszél

Kezd forró lenni a talaj Novák Katalin köztársasági elnök lába alatt?

Novák Katalin újabb kegyelmi botránya

Ügyvédje fellebbezett, a Kaposvári Törvényszék 2022-ben másodfokon helybenhagyta az ítéletet. A történet a Kúrián folytatódott 2023 áprilisában, ám

ekkorra a nő már megkapta Novák Katalin kegyelmét.

A büntetés hátralévő részének végrehajtását így 2 év próbaidőre felfüggesztették.

A bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese körüli botrány is hasonlóképp pattant ki: K. Endre ügye a Kúriára került, de mire a tanács összeült, Novák Katalin már kegyelmet gyakorolt.

Kapcsolódó cikkek:

Varga Judit volt férje is megszólalt a pedofilbotrányban: Novák Katalin foghatja a fejét

Gigatüntetés lesz: A pedofilbotrány miatt Novák Katalin lemondását követelik