Magya Péter újabb politikai bombát robbantott.

Szerda este két újabb történettel kavarta fel az állóvizet Magyar Péter. Mindkettőben arra találunk választ, hogyan is működik a NER belülről. Lehet-e adományozni egy kórháznak, vagy be lehet-e épp fogadni egy háború elől menekülő családot?

Attól függ, Orbán Viktor szócsöve, Rogán Antal helyesli-e vagy nem.

Mint ismert, Varga Judit volt férje szerda reggel már borított: akkor Orbán 500 eurós kötegéről számolt be.

Magyar Péter bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Nem nagy dolog, csak az órámmal kapcsolatos milliókért hirdetett megafonos lejárató posztok kapcsán jutott eszembe két történet arról, hogy milyen is a rendszer emberi (vagy embertelen) arca kicsiben.

1. 2020 márciusában a Covid-járvány legnehezebb napjaiban a családunkkal nyilvánosan felajánlottunk félmillió forintot a Szent László Kórház dolgozóit támogató alapítványnak.

Azért tettük nyilvánosan, hogy minél több ember kövesse a példánkat, kifejezve az egészségügyi dolgozók felé a szolidaritásunkat. A kórház visszajelzése szerint jelentős adományokat kaptak ezt követően.

Pár órának se kellett eltelnie és érkezett a telefon az eddig már sokszor felemlegetett személytől, hogy ezt hogy mertük megtenni, ez politikai öngyilkosság, mert ezzel azt üzenjük a közvéleménynek, hogy a kórházakban nincs elég forrás. Mert ugye van…

2. Az ukrán háború kitörésekor szintén felajánlottunk félmillió forintot az egyik segélyszervezetnek és befogadtunk egy kárpátaljai menekült családot a házunkban lévő üres lakásba. Itt is érkezett a telefon, hogy ezt hogy képzeljük előzetes egyeztetés nélkül.

Majd egy óra múlva ismét csengett a telefon, hogy ha már így alakult, akkor elhoznák egy forgatócsoporttal miniszterelnök urat, hogy készítsenek egy FB videót arról, hogy elbeszélget a családdal.

Amikor a családnak ezt jeleztem, egy óra sem telt el és összecsomagoltak, mondván, hogy nem akarnak videókon szerepelni és az otthon maradt családtagjaikat veszélyeztetni. Nagyon szégyelltem magam, hogy egyáltalán felvetettem a dolgot.

Hát, így működik (vagy nem működik) kicsiben a poltikai mahináció / kommunikáció…

(Magyar Péter / Facebook)