A Férfi dobta a menyasszonyát, mert “túl kövér” volt – Bosszúból leadta a súlyfeleslegét és megnyert egy szépségversenyt

Jen Atkin világa akkor dőlt össze, mikor azt hitte, hogy boldog jövője már tárt karokkal várja.

A Férfi dobta a menyasszonyát, mert “túl kövér” volt – Bosszúból leadta a súlyfeleslegét és megnyert egy szépségversenyt

A nőt, akit gyerekkorában a súlya miatt kínoztak, dobta a vőlegénye, mert “túl kövér” lett. A trauma és a pusztítás később Atkin javára vált, mikor évekkel később a Miss Nagy-Britannia győztesévé koronázták.

A terror-időszak

Atkins hozzászokott ahhoz, hogy zaklatják és kiközösítik. Gyerekként gúnyolták, amikor a játszótérre ment, gyakran étellel dobálták meg, és sírva fakadt. A többiek ellopták a tornafelszerelését, és becsmérlő neveket aggattak rá.

Az utolsó csepp

Azonban az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a vőlegénye dobta őt a súlya miatt. Ekkor döntött úgy Atkin, hogy szembenéz a helyzettel és önmagával. Évekkel később eljutott a Kelly Clarkson Show-ban is, és beszélt a tapasztalatairól. A szépségverseny győztese most már egészen másképp nézett ki, mint az a nő, akit a vőlegénye elhagyott, szinte ragyogott.

Sokáig nem foglalkozott a súlyával

Atkin bevallotta, hogy sokáig tagadta a testét és az ételekkel való kapcsolatát. Elmondása szerint édesanyja házi készítésű ételekkel táplálta, de ő gyorséttermekbe lógott chipsért és édességekért. A testét egy gödörnek érezte, amely soha nem lakik jól, ezért kifulladásig ette magát. Mindez a tinédzser évei alatt kezdett rosszabbodni.

Amikor összeköltöztek a barátjával, bárokba jártak együtt, és a kedvenc sorozataik nézése közben fogyasztották el az ételeket. Atkin nem gondolta, hogy mérlegelnie kell magát; jól érezte magát, és még nem ütközött ki a probléma.

Abban az időben Atkin nem törődött azzal, hogyan néz ki; úgy gondolta, hogy a barátja úgy szereti őt, ahogy van. Majd szembesült a rideg valósággal, amikor a férfi hirtelen szakított vele, az esküvőjük előtt nem sokkal..

A szakítás megviselte Atkint, aki ezután még többet evett, hogy vigasztalja magát, miközben elzárkózott mindenkitől. Egészen addig, amíg torkig nem lett a saját helyzetével…

A fordulópont

Egy nap éppen egy barátnőjéhez készült, amikor rájött, hogy már nem fér bele a 20-as méretű ruhájába. Úgy érezte, ez már a vég.

Atkin végül úgy döntött, hogy beiratkozik egy helyi edzőterembe, és azóta vissza sem nézett . Két év alatt 112 kg-ról 60-ra csökkent a súlya, és még szépségversenyekre is elkezdett járni.

A “bosszú test” megszerzése

Miután a 22-es méretről 10-esre váltott, Atkin sikereket aratott a szépségversenyek színpadán. Először Miss Scunthorpe-ként koronázták meg, mielőtt 2018-ban elindult a Miss Anglia versenyen, és végül első helyezettként végzett. Ezután úgy döntött, hogy ad még egy utolsó esélyt a szépségversenyeknek, miután beajánlották a 75. Miss Nagy-Britannia versenyre

„A kemény munka tényleg kifizetődik”

Atkint egy lenyűgöző döntő ünnepségen Leicesterben Miss Nagy-Britanniává koronázták, és ez a bejelentés sokként érte: “Még mindig sokkolt a győzelem” – vallotta be. “Annyira boldog vagyok, hogy nem is tudom szavakba önteni – őszintén szólva nem tudom elhinni”.

Eleinte csak szórakozásból csinálta, így eszébe sem jutott, hogy egyszer megnyeri az egyik legnagyobb versenyt. “A kemény munka tényleg kifizetődik” – ismerte el.

A találkozás az ex-vőlegénnyel felemelő pillanat volt

A Clarksonnak adott interjúban, miután megnyerte a Miss Nagy-Britannia versenyt, Atkin megosztotta, hogy a súlyának leadása óta egyszer látta volt vőlegényét, és ez egy büszke pillanat volt számára.

Visszaemlékezett, hogy a férfi kétszer is megnézte, mert nem ismerte fel őt. Azonban Atkin addigra már újra szerelembe esett és boldog párkapcsolatban élt.

Öt hónappal azelőtt, hogy megnyerte a Miss Nagy-Britannia címet, Atkin hozzáment férjéhez, Chrishez. Úgy véli, a boldogságtól való ragyogás talán több pontot is hozott neki a versenyen.

Bár a teste másképp néz ki, Atkin elismételte, hogy ő még mindig ugyanaz az ember: “A testem nagyon sokat változott, a személyiségem szerintem nem, és azt hiszem, ez nagyon sokat segített nekem” – fogalmazott. Büszke a kemény munkájára, és most már élvezheti a boldogságot a férjével.

Forrás: reterok.com
Kiemelt kép: reterok.com