Nyami.

Az ünnepeket jó átélni, de valljuk be, sokan azért is szeretjük őket, mert teli az asztal rengeteg finomsággal. A húsvéti tálon pedig a főtt sonkához, tojáshoz és zöldségekhez, a sajt-, és sonkatekercsek tökéletesen passzolnak.

Íme, így tudod elkészíteni a klasszikus sajt-, és sonkatekercseket:

HOZZÁVALÓK
A sonkatekercshez:

16dkg vaj
4ek liszt
2dl tej
2dl főzőtejszín

fehér bors
2ek reszelt torma
10szelet főtt sonka

A sajttekercshez:
1fej lila hagyma
friss újhagyma
10dkg natúr vajkrém
5dkg vaj
20dkg szeletelt trappista sajt
10dkg sült tarja sonka

ELKÉSZÍTÉS
A sonkatekercs elkészítéséhez 8 dkg vajból, a lisztből, a tejből és a tejszínből sűrű besamelt főzünk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a lereszelt tormát. Levesszük a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Ha kihűlt, a maradék vajat kihabosítjuk és fellazítjuk vele a besamelt, majd habzsák segítségével betöltjük vele a sonkákat.

A sajttekercs elkészítéséhez a lila hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, az újhagymát megmossuk és összevágjuk, majd a vajkrémmel és a szobahőmérsékletű vajjal kikeverjük.
Egy sütőtepsit kifolpackozunk, ráhelyezzük a szeletelt sajtot, arra a sonkát, majd 40 fokos sütőben meglangyosítjuk 1-2 perc alatt.

Ha meglágyult a sajt, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk a folpackkal szorosan, és kihűtjük legalább 2 órát, hogy szeletelhető legyen.

A sonkatekercseket kínálótálra rendezzük, a sajttekercseket szeletekre vágjuk, és azokat is elrendezzük a tálon. Csemegeuborkával, friss zöldségekkel és bagettel szuper ünnepi hidegtál lesz belőle.

Itt tudod megnézni videón, hogyan készül a sajt és sonka tekercs:


Jó étvágyat és jó készülődést kívánunk!

Kiemelt kép: mindmegette.hu
Forrás: mindmegette.hu