Megszólalt az ügyészség, Rogán Antal neve is felmerült.

Mint írtuk, megszólalt az ügyészség a Schadl–Völner-ügy kapcsán született, Magyar Péter által közzétett hangfelvételről.

A kedden nyilvánosságra hozott hangfelvételen az hallható, amint Varga Judit arról beszélt, Polt Péter az ügyészségen „nem ura a helyzetnek”, és neki nincs érdemi beleszólása abba, hogy mi történik az ügyészségen.

Tudják, ki az a Tóni

Fürcht Pál főügyész többek között arról beszélt, hogy tudja, ki az a Tóni, akire korábban többször utaltak a Schadl–Völner-ügyben.

„Terhünkre rótták, hogy nem tudjuk, ki az a Tóni, Barbara és Ádám (…) De igen, tudjuk, hogy kik. Azok, akikről Önök is tudnak. (…) Vizsgáltuk, semmilyen 30 éves üzletről nem találtunk nyomot”

– fogalmazott a sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy Rogán Antal és Barbara, valamint Nagy Ádám nem járt az ügyészségen, nem hallgatták ki őket tanúként olyan ügyben, amiből vádemelés lett volna.

Kapcsolódó: Lehull a lepel: Rogán Antal kabinetfőnöke is nyakig benne lehet a végrehajtói maffia piszkos ügyeiben

Felbukkant Rogán Antal neve

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének neve többször is felmerült a Schadl–Völner-ügy kapcsán. Rogán Antal korábban úgy fogalmazott, hogy „nem ismeri” Schadl Györgyöt, és valószínűleg a jövőben sem fogja.

A nyomozati iratokból mellesleg korábban az derült ki, hogy a Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt elnöke egyetemi vizsgákat intézett Rogán kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak.

Völner járt a karmelitában?

Megírtuk, hogy még 2021. november elején a karmelitában jelezhették Völner Pálnak, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen. Mindezt az is alátámaszthatja, hogy az államtitkár ezután megpróbálta megszakítani a kapcsolatot a végrehajtói kar elnökével.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemrég azt közölte, hogy „senki nem avatkozott be” a Völner–Schadl-ügy nyomozásába.

Azt is írták az RTL Híradó megkeresésére, hogy

„az összes minisztérium miniszterhelyettese minden héten legalább egyszer munkamegbeszéléseken vesz részt a Karmelita kolostorban”.

A kormány tehát nem tagadja a sajtóértesüléseket, amelyek szerint Völner Pált 2021. november 3-án Rogánék a karmelitába rendelték. Mindössze azt állítják, hogy ez is csak egy szokásos „munkamegbeszélés” volt. Rogánék arra nem tértek ki a válaszukban, hogyan lehetséges az, hogy

Völner valahogy mégis a november 3-án tartott „munkamegbeszélés” után próbálta megszakítani a kapcsolatot Schadl Györggyel.

Kapcsolódó: Rogán Antalék nem tagadnak tovább: Völner a Karmelitában járt, mielőtt Schadlt elfogták

(Telex/Facebook/Nyugati Fény/Nyugati Fény)