Az ízletes krém pirítósra is tökéletes.

A medvehagyma az egyik legkedveltebb tavaszi gyógynövényünk, remek íze miatt egyre népszerűbb, számos felhasználási módját ismerjük. Az alábbi bejegyzésben arra tanítunk meg, hogyan tedd el a medvehagymát télire.

Számos jótékony hatása van

A medvehagymának számos egészségügyi hatása van, amellett, hogy nagyon finom, különleges íze van, számos gyógyhatása ismert. Erős méregtelenítő hatással bír, erősíti az immunrendszert.

Sokan úgy tartják, hogy a medvehagyma a tavasz legerősebb méregtelenítője. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően ajánlott visszerekre és különböző érrendszeri betegségekre.

Segíthet megelőzni a rák kialakulását, de húgyúti betegségekre is kiváló, serkenti a vizeletkiválasztást, antibakteriális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Súlyos húgyúti fertőzések esetén egy hónapon keresztül naponta négyszer medvehagyma tinktúrát ajánlott fogyasztani. Ez a kúra a vesekövek megelőzésére is ajánlott.

Serkenti az agy vérkeringését, ezáltal javítja a memóriát, megnyugtat, és álmatlanság ellen is segíthet. Tavaszi fáradtság, depresszió és szellemi túlterheltség esetén is ajánlott.

Most pedig eláruljuk, hogyan tudod elkészíteni a medvehagyma-krémet:

Ezzel a módszerrel megőrizhetjük a medvehagyma különleges aromáját, és akár egész évben is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

durva só;
olívaolaj;
3 evőkanál dióbél;
5-6 kötés medvehagyma;

Elkészítés

A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, és hagyjuk megszáradni. A diót egy sodrófával darabosra törjük, de nem kell túl aprónak lennie. Az alaposan megszárított medvehagymát apróra vágjuk, majd jól elkeverjük a sóval és a dióval.

Tegyük a keveréket befőttesüvegbe, és egy kanállal vagy az ujjainkkal nyomkodjuk le. Ha az üveg megtelt, töltsük fel a legjobb minőségű extra szűz olívaolajjal, és zárjuk le.

Az így tartósított medvehagyma jól záró üvegben egészen télig is eláll. Hozzáadhatjuk például salátákhoz, de akár pirítósra kenve is fogyaszthatjuk.

Az alábbi videón pedig egy másfajta elkészítési módját tekintheted meg:

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: esatobbi.com

Kiemelt kép: esatobbi.com