A legjobbakat kívánjuk neki.

Bár sokaknak Alain Delonról a sármja és a szívdöglesztő külsője ugrik be elsőre, a világhírű francia színész egész életében keményen dolgozott. Több területen is kimagasló eredményeket ért el. Rendező, producer, műgyűjtő, földtulajdonos, befektető..és a sort még folytathatnánk.

Kapcsolódó: Reviczky Gábor: „Most először fordult elő, hogy a 37 évesen elhunyt édesanyám megjelent nálunk a nappaliban”

Alain Delon közel 70 éves karrierje során hatalmas összegeket szerzett. A francia sajtó 50-250 millió euró közöttire becsüli vagyonát. Mostantól azonban, már nem rendelkezhet önállóan a pénze felett, és egyedül sem hozhat meg döntéseket – határozott a bíróság.

Kapcsolódó: Reviczky Gábor megszólalt rákbetegségéről: Mindenkinek üzent

A sármos Alain Delon fiatalon

A 88 esztendős, súlyos beteg Alain Delont „fokozott gyámság” alá helyezte a személyvédelmi jogvitákra szakosodott bíróság – árulta el egy névtelen forrás, amit az Agence France-Presse idézett.

Gyámság alá helyezték a legendás színészt

A francia színész január óta állt jogi védelem alatt, amikor „orvosi ellátására” jogi képviselőt rendeltek ki számára. Ezt az intézkedést „csütörtökön fokozott gyámsággá alakították át. Ez azt jelenti, hogy már nem rendelkezik teljes szabadsággal a vagyonával és a döntésekkel kapcsolatban, amelyeket meghozhatna, és lehetővé teszi az őt érintő egyes egészségügyi kérdések kezelését is” – magyarázta a fent említett forrás.

A bírósági határozat értelmében, Delon kijelölt gyámja rendelkezhet egyedül a védett személy bankszámlájával és ellenőrizheti a kiadásait – olvasható a service-public.fr honlapon.

Gyermekei testvérháborút vívnak a színész megmentéséért

Január eleje óta a híresség három gyermeke testvérháborút vív egymással a média és a bíróságok fórumain keresztül, hogy megvédje az ikonikus francia színészt, akinek egészsége fokozatosan romlik a 2019-ben elszenvedett agyvérzés következményeként.

Az 59 éves Anthony és a 29 éves Alain-Fabien, a fiai, úgy vélik, hogy a színészt a lánytestvérük, a 33 éves Anouchka manipulálja. Állítják, hogy Anouchka eltitkolja előlük az apjuk egészségi állapotát, és Svájcban akarja tartani őt.

Ezekben a filmekben szerepelt

Alain Delon neve először a nagyközönség elé a René Clément által rendezett „A nap alatt” (1960) című filmben került, majd további sikereket ért el Luchino Visconti „Rocco és testvérei” (1960) és „A gepárd” (1963) című alkotásaiban, valamint Jacques Deray „Úszómedence” (1969) című filmjében. Állítólag 1960 és 1968 között filmenként egymillió frankot (ami ma mintegy 1 millió eurónak felel meg) keresett a színész.

Nagyon aktív életet élt

Alain Delon életében számos befektetést kezdeményezett, elsősorban a művészetek terén: többek között Dufy, Millet, Delacroix, Corot, Degas, Dürer, Géricault, Utrillo, Bourdelle, Sérusier, Daumier, Brasilier, Miro és Bugatti műveinek festményeit birtokolta. Rendelkezett saját óra- és fegyverkollekcióval, rajongott a borokért, és gyűjteménye a legjobbakat tartalmazta. Emellett vállalkozásokat is indított a filmiparban és a „prêt-à-porter” divattervezés területén.

Alain Delon a ’70-es években vonult vissza a színészi pályáról. Jelenleg egy hárommillió eurós svájci apartmanban él, amelyet 1971-ben vásárolt, bár korábban kijelentette, hogy Franciaországban szeretne meghalni.

Forrás: Twice.hu