Sokan élnének az új tarifarendszer lehetőségeivel.

A nemzeti vasúttársaság közleményt adott ki, miután hirtelen megnőtt a csoportos utazások igénye. Csoportos utazásnál azonban szükséges az előzetes regisztráció.

Március 1-jétől a 14 év alattiak, továbbá az előzetesen bejelentett csoportoknál – korosztálytól és létszámtól függően – a kísérők díjmentesen utazhatnak a MÁV-VOLÁN-csoport járatain.

Kapcsolódó: Kiszivárgott Lázár brutális terve: Nem sikerült eltitkolni a készülő megszorítást

Kapacitáshiány léphet fel

Mindezek hatására az elmúlt időszakban nagymértékben megnőtt a csoportos utazások igénye, száma. Ahhoz azonban, hogy az ilyen fajta utazások gond nélkül, csoportlemaradás nélkül megvalósulhassanak, elengedhetetlen az előzetes bejelentés és regisztráció az illetékes szolgáltatónál. Így a közlekedési társaságok felkészülhetnek a szokásosnál nagyobb kapacitást igénylő helyzetekre.

Kapcsolódó: Mi történt? A MÁV bejelentette a „nagy dobását”, de csúnya égés lett belőle

A MÁV-VOLÁN-csoport ezért kiemelten kéri a csoportos utazások szervezőinek segítségét, és egyben számít az együttműködésükre. Ezáltal mindenki gond nélkül eljuthat a kiválasztott úticéljához, és a napi szinten ingázóknak sem okoz fennakadást a nagylétszámú társaságok utazása.

A csoportos utazásokról

Vasúti utazás esetén legalább 5 nappal, HÉV-es utazás esetén legalább 7 nappal, busszal történő utazás esetén pedig 15 nappal korábban szükséges azt bejelenteni.

Kapcsolódó: Komoly engedményt tett a MÁV, miután kiderült a felháborítóan magas bérletár

„A Volánbusz az utazási igényeket a rendelkezésre álló szabad kapacitás mértékéig tudja csak kielégíteni, ezért fontos időben tervezni. Az utazási szándékot legalább 15 nappal korábban be kell jelenteni email-ben, a csoportos utazás csak a visszaigazolásban foglaltak szerint érvényesíthető. Az utazás során felszálláskor a bejelentés visszaigazolását az autóbusz-vezető(k)nek be kell mutatni.”

Kapcsolódó: Itt vannak a számok – Kiderült mennyiért utazhatunk március 1-től

„A MÁV-HÉV járatain tervezett csoportos utazások bejelentése szintén könnyen és gyorsan elvégezhető. Egy egyszerű űrlap kitöltésével regisztrálhatók azok a gyermekcsoportok, amelyek kísérői díjmentesen utazhatnak, valamint az egyes múzeumokba díjmentesen utazó diákcsoportok számára is külön-külön egy erre a célra kialakított űrlap áll rendelkezésre.”

-olvasható a MÁV közleményében.

Forrás: economx.hu