A miniszterelnök a közösségi oldalán osztotta meg egy érdekes képet.

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel pózolt csütörtökön egy közös fotó erejéig. Az az Orbán Viktor, aki rendre hadakozik Brüsszellel, ha a közösség á-t mond, ő b-t.

Itt a kínos Orbán-fotó

Orbán Viktor és Charles Michel 2024. április 18-án

Orbán Viktor és Charles Michel 2024. április 18-án

Zakatol az EU-s csúcs

Megkezdődött szerda este az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben, az Európai Tanácsot alkotó vezetők

  • gazdasági és versenyképességi kérdésekről,
  • az ukrajnai háborúról,
  • az EU és Törökország közötti kapcsolatokról,
  • a közel-keleti konfliktusról
  • és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Váratlanul Magyarországra érkeznek az EU vezetői

Július 18-án rendezik meg az Európai Politikai Közösség negyedik csúcstalálkozóját az Egyesült Királyságban, a Blenheim-palotában. A csúcstalálkozót Ukrajna szempontjából kiemelt időpontban tartják, ugyanis a nyáron tovább fokozódhatnak a harctéri események.

Az orosz–ukrán háborún kívül a találkozón szó lesz az illegális bevándorlás ügyének kezeléséről is. Az eseménnyel kapcsolatban Orbán Viktornak is üzent az Európai Tanács elnöke.

Charles Michel közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést a találkozóról, amelyben kitért az Európai Politikai Közösség találkozójára, valamint egy másikra is, amelyet november elején tartanak Magyarországon. Bejegyzésében a magyar miniszterelnököt is megszólította.

„Várakozással tekintünk a július 18-án az Egyesült Királyságban és november 7-8-án Magyarországon megrendezésre kerülő Európai Politikai Közösségi találkozók elé. Két nagy lehetőség az érdemi megbeszélésekre, mivel ugyanazokkal a kihívásokkal nézünk szembe a stabilitás, a biztonság, az energia és a migráció terén”

– írta az X-en az Európai Tanács elnöke.

Emlékezetes, hogy a magyar miniszterelnök decemberben nemet mondott Ukrajna EU-s támogatására. Ennek apropóján a közösség tagállamainak vezetői február elsején rendkívüli csúcstalálkozót tartottak a hosszú távú uniós költségvetés félidős felülvizsgálatáról az Ukrajnának ígért pénzügyi támogatás biztosítása érdekében.

Orbán Viktor viselkedése sok bosszúságot okoz az Európai Uniónak, a közösség több politikusa is jelezte már, hogy szívesen megmutatná a magyar kormányfőnek a kifelé vezető ajtót. Mindeközben a miniszterelnök nap mint nap azt hangoztatja, hogy hadba indul Brüsszellel szemben, így a csütörtöki fotója arculcsapással ér fel – amit a miniszterelnök saját magának adott.

(Orbán Viktor/Facebook/Valódi Hírek)