Egyre több esetre derül fény. Ped0fil felügyelő garázdálkodott a gyerekek között, döntöttek a letartóztatás kapcsán.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség indítványa alapján letartóztatásba került egy férfi, aki a megalapozott gyanú szerint – többek között – egy felügyeletére bízott kiskorút is ab*zált – tájékoztatott az ügyészség.

Gyermekotthonban dolgozott a letartóztatás előtt a ped0fil felügyelő

A 2023-ban indult nyomozás szerint a férfi 2023 tavaszán,

egy budapesti gyermekotthonban a felügyeletére bízott kiskorúval

– hatalmi helyzetét kihasználva – sze*uális cselekményt folytatott.

Ezen túl a férfit azzal is gyanúsítják, hogy egy másik, a gyermekotthonon kívüli kiskorú ismerősét is többször zaklatta sze*uálisan. Ehhez bizalmi viszonyt alakított ki vele, szeszes itallal és kábItószerrel kínálta, majd kihasználta a bódult állapotát. A férfi egy alkalommal,

amikor a kiskorú elutasította, meg is ütötte.

A fővárosi rendőrök őrizetbe vették a férfit, és sze*uális visszaéléssel, valamint kiskorú sérelmére elkövetett sze*uális erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsították meg.

A 24.hu úgy értesült, hogy a férfi egy XVI. kerületi intézményben volt felügyelő, és

egy 14 éves fiút és egy 14 éves lány zaklatott.

Indítványozták a letartóztatását

Az ügyészség felhívta a figyelmet, hogy a férfi 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A férfi letartóztatását a cselekmények súlya, jellege, az elkövetés és a terhelt körülményei alapján indítványozták. Esetében fennáll a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás befolyásolása és a bűnismétlés reális veszélye is.

A nyomozási bíró – osztva az ügyészségi álláspontot –

1 hónapra elrendelte a letartóztatást.

A végzés egyelőre nem végleges.

Egyre több a gond a gyermekotthonokban

Megírtuk, hogy Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (OGYSZ) vezetője saját kérésére április 15-ei hatállyal lemondott. A jövőben Csipkés Attila látja el az igazgatói feladatkört. Lemondását nem indokolta, de az utóbbi időben kipattant ügyek állhatnak a háttérben.

Érdekes, hogy épp akkor távozik az eddigi országos igazgató, amikor a hivatalos kommunikáció szerint gőzerővel tart a gyermekvédelem átvizsgálása, megerősítése, amit a ped0filbotrányt követően rendeltek el.

Ezekben a hetekben többnapos komplex alkalmassági és

pszichológiai vizsgálat vár az intézményvezetőkre, helyetteseikre.

A bicskei gyermekotthon körül kirobbant ped0filbotrány és a kegyelmi ügy, amely politikusok sorát buktatta meg, nem az egyetlen. Novák Katalin köztársasági elnök, majd Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondása lavinát indított el februárban.

Bár a kirobbant botrány több magas rangú politikus állásvesztéséba került, a Fidesz továbbra sem fogadta el az ellenzék gyermekvédelemről szóló javaslatait.

(Borítóképünk illusztráció)