Ez már náluk is kiverte a biztosítékot.

Idén független polgármesterjelöltként indul a választásokon a lomb nélküli lombkoronasétányról elhíresült Filemon Mihály.

Nyírmártonfalva vezetője 2019-ben még a Fidesz színeiben tetszelgett, amikor a település lakói bizalmat szavaztak neki. Úgy tűnik, 2024-re gyökeresen megváltozott a helyzet. Minderről Hadházy Ákos számolt be a közösségi oldalán. Mint rámutatott, vagy a narancssárga szín vált kínossá Filemonnak, vagy a kormányzópárt döntött úgy, hogy ciki lenne a lombok nélküli lombkoronasétány megálmodója mögé állni.

Mi történt pontosan Nyírmártonfalván? Már a választás előtt megfutamodott a Fidesz

Az egész ország figyelemmel kísérte, hogy Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere fák nélküli lombkoronasétányt alakított ki a település határában, amelyre egyébként 60 millió forint EU-s támogatást is kapott. Az ügy futótűzként terjedt el az interneten. A közösségi oldalakon rengeteg mém és vicc is született az abszurd esettel kapcsolatban.

A történtekkel összefüggésben vizsgálatot indított az Európai Bizottság. A testület górcső alá vette, hogy a projektet a 2014–2020-as magyar vidékfejlesztési program keretében finanszírozták-e.

Kapcsolódó: Ezt már nem lehetett eltussolni: A hatóságoknak is szemet szúrtak a magyar korrupció szimbólumai

Idézzük Hadházy Ákos friss bejegyzését

„Van egy biztos jele annak, hogy a Fidesz számára igenis kínosak a vidéki Döbrögik ügyei – már ha eljutnak azok a széles nyilvánossághoz.

Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fák nélküli lombkoronasétányáról elhíresült polgármestere 2019-ben még büszkén indult a Fidesz-KDNP jelöltjeként (egyébként szoros versenyben, mindössze 19 szavazattal nyert).

Most azonban már független jelöltként szerepel a választási adatbázisban. Logikusan csak két eset lehetséges: vagy neki ciki már a Fidesz logó, esetleg az állampártnak kínos a korrupt és pökhendi polgármester.

Eredmény ez, még ha nem is nagy. Az igazi ugyanis az lenne, ha már bíróság előtt állna és az ügyészség a börtönbüntetés mellett azt is kérné, hgy tiltsák el a közügyektől.”

(Hadházy Ákos/Facebook/Valódi Hírek)