Pedig csak egy szimpla kérés érkezett hozzá.

Pénteken kora este Dobrev Klára közölte: két vitára is igent mondott, ezzel szemben Deutsch Tamás megfutamodott tőlük.

Nem is csak szimplán megfutamodott, egész ideológiát gyártott hozzá, hogy miért gyáva elmenni ütköztetni a nézeteit a többi párt EP-listavezetőjével.

Deutsch magyarázkodása

A fideszes politikus a Partizán vitafelkérésére nyilvánosan, a Facebook-oldalán válaszolt. Bejegyzését teljes egészében közöljük:

„Válaszom Gulyás Mártonnak:

Tisztelt Gulyás Márton,

Megkaptam levelét a május 17-ére tervezett eseményükre.

Amint azt már korábban világossá tettem, az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállításának lezárultát követően minden listavezetővel kész vagyok vitázni.

Az Önök csatornáját – a saját bevallásuk szerint is – Soros György hálózata finanszírozza. A dollármédia, így Önök is, pontosan azt teszi, amit a finanszírozóik elvárnak tőle. Nyíltan háborúpárti, bevándorláspárti és genderpárti pártpolitikai álláspontot képviselnek.

Mindezek alapján, ahogy eddig, úgy most és a jövőben sem kívánok az Önök politikai tevékenységéhez semmilyen formában sem asszisztálni.

Tisztelettel,

dr. Deutsch Tamás

A felkérés

(Gulyás Márton levele:

Tisztelt Listavezető,

A Partizán jelölti vitát kezdeményez az EP-választáson induló, magyarországi pártok listavezetői számára. Az esemény során csatornánk első számú médiapartnere a 24.hu lesz.

A vitát nagylétszámú, 1500 fős élő közönség előtt tervezzük megszervezni; az online közvetítésben pedig nagyságrendileg 1 millió néző elérését tudjuk reálisan vállalni. Ezen kívül az esemény részletes írásos feldolgozásával a 24.hu oldalán keresztül további 1 millió olvasó elérését célozzuk meg.

A logisztikai kihívások miatt a vita lehetséges időpontja május 17-e (péntek) tud kizárólag lenni, a késő délutáni/kora esti órákban.

A vitán történő részvételt transzparens feltételekhez kötjük:

1. Minden, listát állítani képes, és a megfelelő számú aláírást összegyűjtő jelölő szervezetet, amelynek indulását az NVI jóváhagyta, és amelyek a közvélemény-kutatások legfrissebb becslései átlagában meghaladják a 3,5 %-ot, meghívjuk a vitára.

a. A közvélemény-kutatások átlagolásának kidolgozására Tóka Gábort kértük fel, a CEU kutatóprofesszorát.

2. A vitán a jelölőszervezet(ek) listavezetője részére biztosítjuk a részvételt.

3. A kandidáló jelölőszervezetet az elmúlt években az NVI a választás rendjének megsértése miatt súlyos elmarasztalása miatt nem szankcionálta.

A jelenlegi tudásunk alapján a vitára történő felkérést az alábbi listavezetők és jelölőszervezeteik részére küldtük ki (részükre az alábbi levelet eljuttattuk). A névsor bővülhet május 4-ét követően, vagy egyes résztvevők lekerülhetnek róla, amennyiben a fentiekben megfogalmazott feltételek valamelyikének nem felelnek meg.

A felkérést ennek szellemében továbbítottuk (ABC sorrendben) a következő listavezetők nyilvánosan elérhető email címére:

  • Deutsch Tamás (Fidesz)
  • Dobrev Klára (DK-MSZP-P)
  • Donáth Anna (Momentum)
  • Le Marietta (MKKP)
  • Magyar Péter (Tisza)
  • Toroczkai László (Mi Hazánk)

Tekintettel arra, hogy a vita megszervezésének logisztikája tízmilliós nagyságrendű költség, amelynek biztosítása a szervezők feladata, ezért arra kérjük önöket, hogy válaszlevél formájában, április 26-án (péntek) 17:00-ig szíveskedjenek jelezni, hogy a vitán történő részvételükre számíthatunk-e?

Válaszukat előre is köszönjük, üdvözlettel:

Gulyás Márton (Partizán))”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(Deutsch Tamás/Facebook)