Mutatjuk Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóját.

Az Országgyűlés mentelmi bizottságában a fideszes többség hétfőn megszavazta, hogy javasolják Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogának felfüggesztését. Mindezt azért, mert a Demokratikus Koalíció politikusa elmondta az országnak, hogy Áder János testvére, Pölöskei Gáborné Áder Annamária fővárosi főosztályvezetőként tudott a bicskei gyermekotthonban történtekről. Ugyanakkor mégsem akadályozta meg, hogy Vásárhelyi János tovább zaklassa a rá bízott gyermekeket – emlékeztetett hétfői sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet.

A szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter hangsúlyozta, hogy az intézmény ped0fil igazgatója 5 zavartalan évet kapott Áder testvérétől. A Fidesz szerint tehát gyermekeket m0lesztálni, ped0filt mentegetni és kitüntetni, ped0filsegítőnek kegyelmet adni nem bűn – mutatott rá.

Azonban arról beszélni, hogy kik mentegetik, tüntetik ki a ped0filokat, kik adnak kegyelmet segítőiknek, súlyos bűn a kormányzó párt szemében – jegyezte meg a DK országgyűlési képviselője.

A Demokratikus Koalíció egész közösségének nevében azt üzente hétfői sajtótájékoztatóján, hogy nem hallgatnak,

nem hagyják abba az orbáni ped0filhálózat szereplőinek támadását,

nem fognak beletörődni abba, hogy fideszes politikusok következmények nélkül mentegethetnek ped0filokat és segítőiket.

„Újra és újra el fogjuk mondani, hogy ki mindenki vett részt a bicskei gyalázatban. Novák Katalintól Varga Juditon és Balog Zoltánon át egészen Pölöskei Gáborné Áder Annamáriáig”

– fogalmazott Gy. Németh Erzsébet. Hozzátette, akkor is megteszik, ha ez Orbán Viktornak nem tetszik. Ha pedig a Fidesz elveszíti júniusban a többségét az EP-választásokon, akkor előre hozott választást fognak követelni – hívta fel rá a figyelmet a DK politikusa.

„Minket nem lehet megfélemlíteni, velünk nem lehet azt megtenni, amit Kónya Endre tett a bicskei gyermekekkel. Következményeket akarunk!

– hangsúlyozta a sajtótájékoztatón.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)