Lássuk!

A május talán az egyik legcsodálatosabb hónap a kertben és a konyhában egyaránt. Az illatok, a színek, az ízek mind-mind a közelgő nyarat hirdetik. A következő töltött paprika recept tonhallal, friss zöldséggel és sajttal készül, amely tökéletes fogás a tavaszi időszakban.

Kapcsolódó: Mennyei ízvilág: Almás mákos süti vaníliasodóval

Íme a töltött paprika receptje:

Hozzávalók

4 darab sárga és narancssárga kaliforniai paprika

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

só frissen őrölt fekete bors

2 tonhalkonzerv

lecsepegtetve 1 nagy szár zeller

apróra vágva 1/2 apróra vágott vöröshagyma

1/3 csésze majonéz

2 evőkanál apróra vágott kapor

plusz még egy kevés a díszítéshez.

1 evőkanál dijoni mustár

1 evőkanál friss citromlé

8 szelet sajt plusz a tálaláshoz

Kapcsolódó: Pillanatok alatt elkészül a mascarponés pohárkrém: Jól behűtve a legfinomabb

Elkészítés

Frissen vágott metélőhagyma elkészítés: melegítsük elő a sütőt. a kaliforniai paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk. a paprikát beletesszük a tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. Majd a vágott oldalukkal felfelé süssük meg őket egészen addig, amíg a paprika megpuhul, de a közepén még egy kicsit ropogós lesz, ez körülbelül 20 percet vesz igénybe.

Kapcsolódó: Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a kedvenc piskótánk

Közben egy nagy tálban keverjük össze a tonhalat, a zellert, a lilahagymát, a majonézt, a kaprot, a mustárt és a citromlevet. Ízesítsük sóval és borssal. töltsük meg a sült paprikát ezzel a tonhalas keverékkel, és szórjuk meg sajttal. Süssük addig, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Szórjuk meg metélőhagymával és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!