Lássuk!
A május talán az egyik legcsodálatosabb hónap a kertben és a konyhában egyaránt. Az illatok, a színek, az ízek mind-mind a közelgő nyarat hirdetik. A következő töltött paprika recept tonhallal, friss zöldséggel és sajttal készül, amely tökéletes fogás a tavaszi időszakban.
Kapcsolódó: Mennyei ízvilág: Almás mákos süti vaníliasodóval
Íme a töltött paprika receptje:
Hozzávalók
4 darab sárga és narancssárga kaliforniai paprika
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só frissen őrölt fekete bors
2 tonhalkonzerv
lecsepegtetve 1 nagy szár zeller
apróra vágva 1/2 apróra vágott vöröshagyma
1/3 csésze majonéz
2 evőkanál apróra vágott kapor
plusz még egy kevés a díszítéshez.
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál friss citromlé
8 szelet sajt plusz a tálaláshoz
Kapcsolódó: Pillanatok alatt elkészül a mascarponés pohárkrém: Jól behűtve a legfinomabb
Elkészítés
Frissen vágott metélőhagyma elkészítés: melegítsük elő a sütőt. a kaliforniai paprikát hosszában félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk. a paprikát beletesszük a tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. Majd a vágott oldalukkal felfelé süssük meg őket egészen addig, amíg a paprika megpuhul, de a közepén még egy kicsit ropogós lesz, ez körülbelül 20 percet vesz igénybe.
Kapcsolódó: Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a kedvenc piskótánk
Közben egy nagy tálban keverjük össze a tonhalat, a zellert, a lilahagymát, a majonézt, a kaprot, a mustárt és a citromlevet. Ízesítsük sóval és borssal. töltsük meg a sült paprikát ezzel a tonhalas keverékkel, és szórjuk meg sajttal. Süssük addig, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Szórjuk meg metélőhagymával és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!