Ha elkap a desszert utáni vágy, akkor a poharas édesség a leggyorsabb megoldás.
A poharas desszertek nagyon praktikusak, hiszen sütés nélkül, pillanatok alatt össze lehet dobni az édes finomságokat. A lehetőségek tárháza végtelen, rengetegféle izgalmas finomságot lehet készíteni.
Kapcsolódó: Hihetetlenül finom és pikk-pakk kész: Extra könnyed tésztájú, sajtkrémmel töltött lángos házilag
Az egyik legegyszerűbb változatban a kedvenc kekszedre lesz szükséged, ez lehet az amerikai csokidarabos keksz vagy sima kakaós, a lényeg, hogy durvára vagy morzsaállagúra kell összetörni, ez a poharas édesség egyik összetevője. A másik a krém, amelybe vaníliás cukor és citrom reszelt héja van belekeverve. Tálalásnál, ha szeretnéd, gyümölccsel is feldobhatod, ez lehet kandírozott citrom vagy egy gerezd mandarin, ahogy tetszik.
Kapcsolódó: Krémes álom: Almás mákos süti vaníliasodóval
Íme, a marcarpones pohárkrém receptje:
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg mascarpone
8 dkg vaníliás cukor
1 csomag keksz
1 darab citrom
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Kapcsolódó: Édes mámor: Elronthatatlan meggyes bociszelet
ELKÉSZÍTÉS
A mascarponét tegyük keverőtálba, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
A választott kekszet tegyük nejlonzacskóba, majd klopfolóval, nyújtófával, esetleg a kezünkkel törjük össze.
A poharakban kezdjük el rétegezni az alapanyagokat tetszőlegesen, kezdhetjük keksszel vagy krémmel a rétegezést, a lényeg, hogy addig ismételjük, míg megtelik a pohár. A desszertet kínáljuk hidegen.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: sobors.hu