A piskótája csillagos ötös.

Nagy kedvencünket mutatjuk be most, amely a kakaópor, a meggy, és a puha piskóta által nyeri el tökéletes ízvilágát. A meggyes bociszelet nem igényel sok munkát és időt, alapvető hozzávalókból könnyen elkészíthető. Annyira finom, hogy már csak az adagokkal kell vigyáznunk az egészségünk érdekében.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Íme, a meggyes süti receptje:

Hozzávalók:

Egy tepsihez vagy egy 40×30 cm-es sütőkerethez

Kapcsolódó: Szinte szétolvad a szájban: Habkönnyű, krémes csokis szelet

A piskótához:

200g szobahőmérsékletű vaj
250g cukor
250g tej
4 tojás
420g búzaliszt
16g kakaópor
350g kimagozott meggy

1 cs. sütőpor

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Elkészítés:

1. A kevert tésztához először habosítsd fel a vajat a cukorral, majd fokozatosan add hozzá a tojásokat, és keverd tovább.

2. Ezt követően sütőporral elkevert lisztet és tejet váltakozva add hozzá a masszához.

3. A tészta kb. felét egyenletes terítsd el a tepsiben vagy a sütőkeretben.

4.A maradék tésztához keverd hozzá a kakaóport, majd ezt a sötétebb masszát egyenletesen kend a világos tészta tetejére. Majd szórd rá a meggyeket.

5. Süsd a készülő finomságot előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig.

6. hagyd kihűlni, majd szórj rá porcukrot.

Sok sikert és jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kiemelt kép: eletmagazin.hu
Forrás: mindmegette.hu