Csodás harapnivaló az egész családnak.

A lekváros és diós kifli nagy hagyománynak örvend hazánkban, azonban nagyanyáink idején sok bíbelődés és hosszú órák teltek el a tészta kelesztésével. Ezzel a szuper recepttel azonban ugyanazt az ízélményt érhetjük el, és sokkal több idő juthat a családra és önmagunkra. Fontos, hogy szinte bármivel megtölthetjük a kiflit, a lehetőségeknek csak az ízlésünk és fantáziánk szabhat határt.

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Így tudod elkészíteni a kelesztés nélküli diós és lekváros kiflit:

HOZZÁVALÓK

Elkészítési idő: 60 perc
1kg liszt
10dkg élesztő
1csom sütőpor
3ek kristálycukor
5dl tej
3db tojás
3dl étolaj
1 csip só
lekvár

Kapcsolódó: Így készül a legfinomabb juhtúrós sztrapacska: Ezekre fontos odafigyelni

ELKÉSZÍTÉS

Melegíts egy kevés tejet, tegyél bele 1 kiskanálnyi cukrot, keverd el benne az élesztőt. Mérd ki egy nagy tálba a lisztet, tedd hozzá a sütőport, ha felfutott az élesztő, öntsd a liszthez, add hozzá a 3 tojássárgáját, a cukrot és a 3 dl az étolajat. Gyúrd össze a tésztának, simának kell lennie (hólyagosnak). Nem kell keleszteni!

Kapcsolódó: Ezt tuti imádni fogják otthon: almás palacsinta sós karamellás öntettel

Oszd 5 egyforma részre, nyújtsd kerekre, derejevágóval oszd 6-8 részre. Kend meg lekvárral, és a széles felétől elindulva tekerd fel a kiflit (lehet bele tenni a lekvár helyett ízlés szerint diót, mákot, esetleg túrót), és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a tetejüket tojássárgájával.

Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt süsd meg. Elkészítés sütéssel együtt 1 óra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: mindmegette.hu