Hallottál már erről a kombinációról?
Hagyományos palacsinta recept újra gondolva: almatöltelékkel és sós karamellás öntettel, amelyektől igazán elegánssá és ellenállhatatlanná válik a magyar konyha egyik kedvence.
A palacsintával nehéz mellé nyúlni, ezzel a kombinációval azonban már csak arra kell vigyáznod, hogy mindenkinek jusson belőle:
Íme, az almás, sós karamellás palacsinta recept:
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: gyors
Előkészítés: 15perc
Főzés: 20perc
Sütés: 15perc
Összesen: 50perc
Hozzávalók
A palacsintához
200 g finomliszt
1 ek barna cukor
1 csipet só
3 db tojás
0.5 dl napraforgó olaj
3 dl tej
1 dl szódavíz
Az almás töltelékhez
4 db alma
1 dl víz
1 citromból nyert citromhéj
0.5 citromból nyert citromlé
3 ek barna cukor
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
A sós karamellához
100 g cukor
0.5 dl víz
50 g vaj
0.5 dl habtejszín
2 tk só
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: nosalty.hu