A meggyes sportszelet kiváló édesség a mindennapokra, nem terheli meg a pénztárcánk, ráadásul sütni sem kell. Alapvető hozzávalókból könnyen elkészül a család kedvence.

Íme, a meggyes sportszelet receptje:

Kapcsolódó: Liszt nélküli túrós palacsinta, régi recept szerint

HOZZÁVALÓK

0.25 bögre holland kakaópor
1tk rumaroma
1bögre meggy
0.5bögre tej
3bögre darált háztartási keksz
12dkg vaj
0.5bögre cukor
1tábla étcsokoládé
1ek ét olaj

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

ELKÉSZÍTÉS

Tálba mérjük a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát, az előzőleg kimagozott meggyet és a meleg tejet.
Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a cukrot, majd fél percre mikróba tesszük, hogy feloldódjon benne.
Hozzáöntjük a kakaós, meggyes hozzávalókhoz. Jól összekeverjük. Persze vigyázzunk, hogy a meggy ne törjön össze. Amikor szép sima, hozzákeverjük a darált háztartási kekszet is. Sűrűbb masszát kell kapnunk.
Porcelán vagy üveg tálba töltjük, és szépen elsimítjuk benne. 15 percre a hűtőszekrényben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládébevonatot. Ehhez a csokit apróbb darabokra törjük, hozzáadunk 1 evőkanál olajat, és közepes fokozaton 1 percre a mikróba tesszük, vagy addig, amíg szépen felolvad.
Az olvasztott csokoládét a lehűtött sportszelet masszára öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta. 1-2 órára, de legalább addig, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul rajta, hűtőben pihentetjük.
A meggyes sportszeletet kockákra vágva kínáljuk.

NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A MEGGYES SPORTSZELET!

Forrás: mindmegette.hu