Jó gazdagon a legfinomabb.

Még nyáron is sajnos sok vírusos megbetegedés terjed, megfázást pedig leggyakrabban vírusok okozzák. Ezek ellen az antibiotikumok és az elérhető vírusellenes gyógyszerek hatástalanok. Amit viszont már nagymamáink is alkalmaztak, az a húsleves.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Immár több tudományos vizsgálat is alátámasztja, amit az anyák hosszú évszázadok óta tudnak: a meleg, sós folyadék segíti a náthavírus elleni küzdelmet. Egyes vizsgálatok szerint a húsleves enyhíti a felső légutakban kialakult gyulladást is. Növeli a hatásosságát, ha sok zöldséggel készül. A nátha, influenza megelőzésében azonban nem segít.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Ennek érdekében fogyasszunk: C vitamint

cink tartalmú ételeket

ginsengetbíbor-kasvirág kivonatot, teát,

zöld-teát

D-vitamint.

Az igazi húsleves receptje, ami nagyon finom és sok „nyavajára” megfelelő ellenszer:

Ahogyan már a neve is mutatja, a legfontosabb, hogy organikus gazdaságból, háztájiból vásárolt ” kapirgálós” tyúkból készüljön.

Elkészítés

Egy közepes nagyságú tyúkot megkopasztok, mosom, darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza,

szív) 3 l hideg vízben felteszem főni. Amikor felforrt, lehabozom és lassú tűzön főzöm tovább. Fűszerezem sóval, 8-10 szem egész borssal, egy kisfej külső héjától megtisztított vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával. Amikor a hús félpuha,

hozzáadom a leveszöldséget: Két sárgarépa , két petrezselyemgyökér negyedelve, kis darabka zeller, karalábé, egy

zöldpaprika, paradicsom. Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzöm, míg a hús megpuhul. Kis darabka karfiollal, egy csokor petrezselyem zölddel főzöm készre. Kifőzött házi csigatésztával tálalom.

Egészségünkre!

Forrás: minden-egyben.com