Nem lehet nem imádni.
A tarkedli egy cseh fánk, amely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Tálalhatjuk porcukorral, lekvárral, nutellával, de jól elkészítve már magában is gyorsan elkapkodják az éhes szájak.
Íme, a tarkedli receptje:
Hozzávalók kb. 20 darabhoz
30 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2 ek. cukor
3,5 dl langyos tej
1 tojás
1 kis csipet só
2 e.k olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor
A sütéshez
kevés olaj
Tálaláshoz:
porcukor ízlés szerint
baracklekvár
Elkészítés
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. (A palacsintatésztánál egy kissé sűrűbb tésztát kapunk, ha túl sűrű, tejjel hígítsuk!)
Langyos helyen 25 percig pihentetjük.
Egy serpenyőt kikenünk olajjal, merőkanállal 3-4 kis halmot teszünk a tésztából. Mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.
Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!