Ha még nem szoktatok rá a krémlevesekre, akkor talán itt az ideje. Nem csak, hogy egészségesek, nagyon finomak, de laktató finomságok és árban is megfelelőek.

Íme, a melengető édesburgonya krémleves receptje, ha már hirtelen 10 fok körülire hűlt le a levegő:

Hozzávalók

70dkg édesburgonya
5dkg vaj
1fej vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
1db alma
1tk currypor
2tk reszelt gyömbér
7.5dl alaplé vagy víz
1.5dl tejszín
1ek olívaolaj

bors

Kapcsolódó: Percek alatt kész, finom tésztáját pedig mindenki imádja: Így készítsd el a kefires fánkot

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, alaposan összeforgatjuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet

Míg az édesburgonya sül, egy lábasba egy pár csepp olajat és vajat teszünk, elkezdjük hevíteni, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt gyömbért, majd ha a gyömbér illatát is érezzük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és curryporral fűszerezzük.
Ha az édesburgonya megpuhult, ezt is hozzáadjuk a hagymás alaphoz.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, csumájától, magházától megszabadítjuk, és felkockázzuk, ezt is az alaphoz rakjuk.
Az alapot felöntjük alaplével vagy vízzel, annyira, hogy éppen ellepje a keveréket, nagyjából 10 percig főzzük, majd az egészet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
Melegen tálaljuk, chili-vel, pirított baconnel, pirított magokkal vagy krutonnal is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nézd meg videón is az elkészítését: