A madártejszelet nagyon finom, könnyen elkészíthető sütemény. Rendkívül laktató a sűrű tészta, illetve a krém és hab miatt, így nagyon sok személynek elegendő egy tálca süti. Mindenkinek ajánljuk, aki egy kis finomságra vágyik. Nem túl költséges és egy kiadós adagot készíthetünk a hozzávalókból.

Kapcsolódó: Mentsd el a receptet: Leveles-sajtkrémes rúd gazdagon

Íme, a madártejszelet receptje:

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

6db tojás
6ek cukor
6ek liszt
1csom sütőpor

Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet

A krémhez:

2csom vaníliás pudingpor
8ek cukor
8dl tej
15dkg vaj

A tetejére:
4dl habtejszín
étcsokoládé

Kapcsolódó: Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a kedvenc piskótánk

ELKÉSZÍTÉS
A madártejszelet elkészítéséhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd két részletben hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

A jól eldolgozott masszát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük, és kihűtjük.
Mikor kihűlt a puding, beletesszük a vajat, és csomómentesre keverjük, majd a kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vaníliakrémet.

Itt pedig egy videót tudsz megnézni a sütemény elkészítéséről:

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: mindmegette.hu