Meghitt családi beszélgetésekhez.

A sajtkrémes rúd különlegessége, hogy többféle sajtból készül, ami igazán gazdag ízvilágot kölcsönöz neki. Leveles tésztából pedig gyorsan meg is van. Az egyre dráguló élelmiszerek mindenki pénztárcáját megterhelik, így az otthoni sütés számos okból megéri.

Kapcsolódó: Édes mámor: Elronthatatlan meggyes bociszelet

A sajtrémes rúd receptje:

Hozzávalók

A rudakhoz

275 g leveles tészta (tejmentes)
30 g

vaj
20 g finomliszt
2 dl tej
30 g trappista sajt
30 g parenyica sajt
5 csipet bors
1 ízlés szerint só
1 db tojás (a kenéshez)

Kapcsolódó: Parmezános-vajas szószban sült krumpli – Nagyon puha és krémes lesz tőle a burgonya

Elkészítés

A rudakhoz

Egy méretes lábosban felforrósítjuk a vajat és a lisztet fehéredésig pirítjuk benne. Ezután beleöntjük a tejet és csomómentesen elkeverjük.
Gyenge tűzön, kevergetve besűrítjük. Ezután sózzuk, borsozzuk. Majd belekeverjük a reszelt trappista sajtot. Teljesen hidegre hűtjük.
A leveles tésztát kigöngyöljük, és négy téglalappá vágjuk. A kihűlt, sajtos krémet négy részre osztjuk.

Kapcsolódó: Mennyei ízvilág: Almás mákos süti vaníliasodóval

Minden kis téglalap közepére csík alakban felhalmozunk egy-egy negyed sajtos tölteléket.
A parenyica sajtból 2 db olyan hosszú szalagot vágunk, mint a sajtos töltelék. A szalagokat hosszában félbe vágjuk és egy-egy csíkot ráfektetünk a sajtos krémre.
Ezután a leveles tészta mindkét oldalát bevagdossuk. Alul és felül ráhajtjuk a töltelékre, majd a többit ráfonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat. Tetejüket megkenjük tojással és előmelegített 190 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kész sajtos rudakat kihűtjük és úgy tesszük asztalra.

Jó munkát és jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: nosalty.hu