A vajban sütés egészen más ízt ad a tepsiben sült krumplinak, amelyet a parmezán íze csak tovább fokoz. Egészen krémes lesz tőle minden étel, a parmezán pedig megadja a megfelelő karaktert. A parmezános-vajas krumplival nem kell sokat bajlódni, szinte csak be kell dobni a sütőbe, de a sütéssel legyél türelmes.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Íme, a parmezános-vajas szószban sült krumpli receptje:

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc
4 adag

Hozzávalók

1 kg krumpli
6 ek vaj
3 ek parmezán
ízlés szerint só

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A vajat olvasszuk fel, és öntsük egy kisebb jénaiba, majd kanalazzuk rá a reszelt parmezánt. A krumplikat hámozzuk meg, és a nagyságuktól függően felezzük vagy negyedeljük őket, és fektessük a tepsibe.

Süssük 40-45 percig, amíg megpuhulnak, a tetejük pedig kicsit megpirul.

Kapcsolódó: Édes mámor: Elronthatatlan meggyes bociszelet

Ha a parmezán nem a kedvencet, ízlés szerint készíthetsz a krumplihoz olívaolaj pácot is, majd miután átforgattad a krumplikat, sütés előtt tehetsz vajdarabokat a tetejére, amellyel szintén különleges ízt érhetsz el.

A pác receptje:

50ml extraszűz olivalolaj
Kakukkfű ízlés szerint
6 gerezd foghagyma
friss petrezselyem, ízlés szerint

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: sobors.hu