Jó nagy adaggal kell készülni.

Az almás joghurtos fánk egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető desszert, amely minden bizonnyal elnyeri a család és a barátok tetszését. Az omlós, édes almák és a könnyű, légies tészta tökéletes kombinációját kínálja, ami garantáltan mindenkinek a kedvenc csemegéje lesz. Legyen szó egy hétvégi összejövetelről, egy különleges vacsora desszertjéről vagy csak egy egyszerű, otthoni nassolásról, ez a recept mindig tökéletes választás. Olcsó, egészséges, alapvető hozzávalókból készül.

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Hozzávalók

2 db alma (nagy, omlós) a tésztához
300 g liszt
1 csipet só
300 ml joghurt
2 db tojás

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Elkészítés

1. Először a gyors sült almás fánkhoz a lisztet egy tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a joghurtot és a tojást, jól összekeverjük, hogy sűrű tésztát kapjunk.

2. Ezután meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a magházukat, és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Citromlével enyhén meglocsoljuk.

3. Most egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot. Ezután az almakarikákat belemártjuk a tésztába, és a forró zsiradékban kisütjük. Gyakran megfordítjuk, amíg szép aranybarnára sülnek, majd kivesszük őket a serpenyőből, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

4. Végül még melegen meghintjük porcukorral, és tálaljuk. Jó étvágyat!

Kapcsolódó: Szinte szétolvad a szájban: Habkönnyű, krémes csokis szelet